Tijdens een nieuwjaarsboodschap op YouTube heeft Fujifilm enkele belangrijke nieuwtjes aangekondigd.

Zo weten we nu dat de eerst X Summit van 2024 zal plaatsvinden in Tokyo, Japan en de kans is groot dat we daar een nieuwe camera mogen verwachten.

Fujifilm organiseert traditiegetrouw twee X Summit evenementen per jaar. Vorig jaar vonden deze plaats in Bangkok en Stockholm, waar de GFX 100 II werd aangekondigd. Dat Fujifilm nu kiest voor Tokyo is geen verassing, want enkele dagen later zal daar de CP+ fotografiebeurs plaatsvinden. Opvallend is dat de X Summit dit jaar vroeger plaatsvindt, want vorig jaar was dat nog in mei. Kijken we even naar wat er binnen de Fujifilm-community leeft, dan lijkt de consensus te zijn dat Fujifilm gewoon heel wat heeft aan te kondigen in de eerst helft van dit jaar. Iedereen verwacht op deze X Summit dan ook de X100VI te zien te krijgen (en mogelijk zelfs meer).

World Press Photo Foundation

In de video kondigde Fujifilm ook een samenwerking aan met de World Press Photo Foundation. Fujifilm zal de prestigieuze fotowedstrijd sponsoren, expert workshops geven tijdens 10 wereldwijde exhibities en Fujifilm-prijzen voorzien voor de winnaars van de wedstrijd.

Advertentie

X Series firmware updates

Ook werd er een firmware update aangekondigd die vooral videografen zal aanspreken. Maar liefst 7 camera’s en 3 lenzen zullen toegang krijgen tot een geoptimaliseerde versie van smooth zoom control voor video. Het gaat om de Fujifilm X-H2 en X-H2S, de Fujifilm X-T5, X-T4 en X-T3 en de Fujifilm X-S20 en X-S10. De lenzen zijn de XF 16-55mm f/2.8 R LM WR, gevolgd door de Fujinon XF f/16-80mm f/4 R OIS WR en XF f/18-200mm f/4 LM PZ WR in februari. Je kan de update vinden via de support pagina van Fujifilm.

Fujifilm Challenge Grant Program 2023

Tot slot deelde Fujifilm ook nog mee dat er uit 2000 deelnemers 15 projecten gekozen werden voor het Fujifilm Challenge Grant Program 2023. De fotografen hebben 5 maanden om hun project uit te voeren, waarna het zal tentoongesteld worden in Tokyo en andere nog te bepalen wereldsteden.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in