Instax Mini 99 voorkant met lens

Fujifilm heeft de INSTAX Mini 99 gelanceerd. De matzwarte analoge instant camera komt met enkele nieuwe fotofuncties en speciale film.

Heb jij nog niet het geluk gehad om de Fujifilm X100VI te kunnen kopen? Dan kan de nieuwe INSTAX Mini 99 het wachten misschien verzachten. Opvallend aan de Mini 99 is de Color Effect Dial, een draaiknop met zes effecten, waaronder Faded Green, Warm Tone, Light Blue, Soft Magenta, Sepia en Light Leak. Deze functie wordt aangestuurd door LED-lampjes in de camera en belicht de gekozen kleur op de INSTAX mini instant film, waarna deze op de print zichtbaar is.

Daarnaast heeft de Mini 99 een nieuwe handmatige Vignette Switch op de lensbehuizing, waarmee gebruikers artistieke vignettering rond hun foto’s kunnen toevoegen. Andere kenmerken zijn de belichtingsregeling met vijf niveaus, diverse opnamemodi zoals Binnen, Sport, Dubbele belichting en Bulb, en scherpstelmodi zoals Landschap, Standaard en Macro.

Bovenkant INSTAX Mini 99

Met een zelfontspanner voor groepsfoto’s en verschillende flitsopties, waaronder Auto-modus, Invulflits, anti rode-ogen en flitsuitschakeling, past de Mini 99 zich aan verschillende lichtsituaties aan. Bovendien wordt de camera geleverd met een handgreep met statiefbevestiging, en er is een bijpassende cameracase beschikbaar voor extra bescherming.

Advertentie

Nieuwe fotofilm voor INSTAX

Naast de Mini 99 heeft INSTAX ook de nieuwe INSTAX Mini PHOTO SLIDE film gelanceerd. Geïnspireerd op klassieke markeringen op fotofilm, voegt deze film een extra creatieve touch toe aan foto’s gemaakt met de Mini 99. De nieuwe film is compatibel met andere INSTAX mini camera’s en printers. Net zoals andere film kan de INSTAX Mini PHOTO SLIDE film gedigitaliseerd worden met de hulp van de INSTAX UP! app voor smartphones.

Fujifilm Instax Mini 99 camera's met film

Prijs en beschikbaarheid Mini 99

De Mini 99 en bijbehorende accessoires zullen beschikbaar zijn vanaf 4 april 2024 met volgende adviesprijzen: INSTAX Mini 99 (€ 199,99), INSTAX Mini 99 cameratas (€ 24,99) en INSTAX Mini PHOTO SLIDE instant film (€ 9,99 per verpakking van 10 prints).

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in