Maak kennis met de nieuwe FUJIFILM X-T5 systeemcamera, de compacte en lichte camera die perfect is voor straatfotografie.

FUJIFILM breidt haar X-series uit met de FUJIFILM X-T5, een spiegelloze digitale camera die net zo compact en veelzijdig is als zijn voorgangers. Ook hier kunnen we uitkijken naar een superieure beeldkwaliteit en een herkenbaar kleurenpalet, die wordt veroorzaakt door de kleurreproductietechnologie van FUJIFILM. De X-T5 is geoptimaliseerd voor fotografie. Het omvat een drievoudig kantelbaar LCD-scherm en draaiknopbediening, wat veel fotografen zal bekoren. Dankzij de verbeterde beeldkwaliteit en snelle sluitertijd is dit toestel uitermate geschikt voor straat- en documentaire fotografie.

Specificaties van de FUJIFILM X-T5

De FUJIFILM X-T5 levert betere beeldkwaliteit dan zijn voorgangers, dankzij de nieuwe 40 megapixel X-Trans XBMOX 5 HR sensor in combinatie met de snelle X-Processor. Dankzij deze sensor kun je ook in omgevingen met matig licht fraaie foto’s schieten. Je wordt hierbij als fotograaf ondersteund door de interne IBIS beeldstabilisatie. Het toestel is ontworpen met alle vrijheid voor de fotograaf in gedachten. Als fotograaf kun je dan ook een keur aan knoppen en draaiwielen ontwaren op het toestel, om volledige creatieve controle te behouden. Hoewel het toestel is ontworpen voor fotografen, is het alsnog voorzien van uitgebreide videofuncties.

Verder zijn er ook enkele optionele accessoires beschikbaar, om nog beter aan specifieke professionele behoeften te kunnen voldoen. Zo is speciaal voor de X-T5 de MHG-XT5 handgreep ontworpen. Dankzij deze handgreep kunnen gebruikers de camera veel beter in de hand houden wanneer er een lens met groot diafragma is gemonteerd. De handgreep hoeft niet te worden verwijderd om een batterij of SD-kaart te verwisselen. De basis kan worden gebruikt als een plaat die compatibel is met het Arca-Swiss snelkoppelingssysteem.

Advertentie

  • ​De nieuwe Fujifilm X-T5 is beschikbaar in de tweede helft van november 2022 voor een aanbevolen verkoopprijs van € 1999,00.
  • De MHG-XT5 handgreep is beschikbaar in de tweede helft van november 2022 voor een aanbevolen verkoopprijs van €149,00
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in