De Laowa Argus 25 mm f/0.95 MFT is de nieuwste telg in de Venus Optics’ lijn met supersnelle f/0.95-objectieven. Het is de eerste lens in de reeks die is voorzien van een lensvatting voor Micro Four Thirds-camera’s.

De 25mm-lens is de laatste van de vier die het bedrijf vorig jaar op de virtuele CP⁺2021-beurs aankondigde. Eerder verschenen al de 33mm (voor APS-C-camera’s) en de 35mm en 45mm op de markt. Die laatste zijn beschikbaar voor fullframes met Sony E-, Nikon Z- en Canon RF-mounts. Net als die objectieven heeft de 25mm een handmatige scherpstelling.

Optische kenmerken Laowa Argus 25 mm f/0.95

De nieuwe MFT-lens heeft een naar fullframe sensors omgerekend brandpunt van 50 millimeter. Het interne glaswerk bestaat uit veertien elementen die zijn verdeeld over acht groepen. Daaronder bevinden zich één asferisch element, één extra laag dispersie element en drie UHR-elementen. Het apochromatische ontwerp minimaliseert chromatische aberraties en zorgt voor een optimale beeldkwaliteit.

Advertentie

De Argus 25 mm f/0.95 biedt een beeldhoek 46,7 graden. De extreem kleine scherptediepte die mogelijk is dankzij het f/0.95-diafragma maakt het mogelijk om je onderwerp geheel van de omgeving te isoleren en unieke looks te creëren. Het diafragma zorgt voor een mooie weergave van de onscherpe gebieden met een prachtig bokeh, ook bij kleinere diafragmaopeningen.

Laowa Argus 25 mm f/0.95

De Laowa Argus 25 mm f/0.95 is ook geschikt voor video. Met zijn grote maximale diafragma is de lens perfect voor filmen bij weinig licht. En voor videomakers is focus breathing geminimaliseerd. De lens heeft bovendien een gedempte focusring met een lange focus throw voor soepele focus pulls.

De nieuwe 25mm heeft een filtermaat van 62 mm en weegt 570 gram. Het objectief is 71 x 86 mm groot en heeft een adviesverkoopprijs van 499 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in