Laowa-lenzen

De vier zeer lichtsterke Laowa-lenzen werden gepresenteerd tijdens een livestream. Ze zijn geoptimaliseerd voor verschillende typen sensor.

Objectievenmaker Venus Optics heeft op de virtuele CP⁺2021-beurs vier zeer lichtsterke lenzen met zijn merknaam Laowa laten zien. Het gaat om objectieven met brandpuntsafstanden van 25 mm, 33 mm, 35 mm en 45 mm, die allemaal een grote opening hebben dankzij een diafragma van f/0.95.

De nieuwelingen maken deel uit van de nieuwe Argus-serie van Laowo. De 25mm-versie is ontworpen voor Micro Four Third-sensors, de 33 mm voor APS-C’s en de 35- en 45mm-lenzen zijn geschikt voor full-frame camera’s. Gezien de cropfactor van kleinere sensoren zullen de eerste twee lenzen vergelijkbaar zijn met een 50mm-objectief voor full-frames.

Specificaties Laowa-lenzen

De 25mm F0.85 voor MFT  heeft een kijkhoek van 46,m7 graden en kan tot op 25 centimeter scherpstellen. Intern werken 14 lenselementen in 8 groepen samen. Het objectief heeft een diameter van 71 mm en een lengte van 86 mm. De 570 gram wegende lens accepteert filters met een diameter van 62 mm.

Het 33mm-objectief moet beschikbaar komen voor APS-C-camera’s met mounts voor Sony E, Fujifilm X, Nikon Z en Canon EF-M. De 14 lenselementen in 9 groepen zorgen voor een beeldhoek van 46,2 graden. Dit objectief kan tot op 35 cm scherpstellen en kan worden voorzien van filters van 63 mm. Het weegt 590 gram, is 83 mm lang en heeft een diameter van 71,5 mm.

Beide full-frame Laowa-lenzen komen met een Sony E-, een Nikon Z- en een Canon RF-lensvatting. In de 35mm leveren 14 elementen in 9 groepen een beeldhoek van 63,4 graden op. Je kan ermee scherpstellen tot 50 cm. Het objectief weegt 755 gram bij een lengte van 103 mmm en een diameter van  76,8 mm.

In de 45mm bestaat het optisch ontwerp uit 13 elementen in 9 groepen. Die brengen een kijkhoek van 51,3 graden en een minimale scherpstelafstand van 50 cm. Deze lens zou zo’n 850 gram wegen, bij een lengte van 110 mm en een diameter van 76,8 mm.

Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs de lichtsterke primes in de Benelux verkrijgbaar zullen zijn. Zodra we dat van de distributeur horen, laten we het weten.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in