TTArtisan

TTArtisan maakt weliswaar al lenzen met MFT-mount, maar die kunnen in de toekomst waarschijnlijk beter communiceren met de camera's.

Lenzenfabrikant TTArtisan heeft zich aangesloten bij het Micro Four Thirds consortium. Gezien de reputatie van de Chinese producent kan dat betekenen dat er de komende tijd meer budgetvriendelijke objectieven met MFT-vatting op de markt verschijnen.

De Micro Four Third-standaard is in 2008 door Olympus (sinds vorig jaar opererend onder de naam OM Digital Solutions Corporation) en Panasonic gelanceerd. De twee bedrijven hebben sinds dat jaar samengewerkt bij het promoten van de lensvattingstandaard, die inmiddels 57 bedrijven ondersteunen.

OM Digital Solutions maakt de toetreding van TTArtsisan bekend via een bericht op zijn website. Daarin geeft het bedrijf ook aan dat het zich blijft inzetten om zijn productaanbod verder te ontwikkelen en verbeteren om aan de uiteenlopende wensen van klanten te kunnen voldoen.

TTArtisan maakt al MFT-objectieven

TTArtisan is de merknaam waaronder Shenzhen Mingjiang Optical Technology Co., Ltd zijn producten ontwikkelt en produceert. Het is een relatief jong bedrijf: in 2019 startte het zijn activiteiten in de Chinese stad Shenzhen. Inmiddels zijn de lenzen van TTArtisan in meer dan dertig landen verkrijgbaar en bezit het meer dan tien patenten op het gebied van optische technologie.

De aankondiging is opvallend omdat het TTArtisan huidige aanbod voor APS-C-lenzen ook met MFT-mount beschikbaar zijn. Wellicht zal het deze (en komende modellen) in de toekomst uitbreiden met chips die lensinstellingen als diafragma en brandpuntsafstand overdragen naar ondersteunende camera’s.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in