Venus Optics richt zich met hun nieuwste objectief op fullframe systeemcamera's: de Laowa 90 mm F2.8 2x Ultra Macro APO lijkt een droom voor veel fotografen.

De markt voor objectieven voor een full-frame systeemcamera is namelijk nog pril, waardoor het aanbod tamelijk schaars is. Zeker niet-merkeigen objectieven, die prijstechnisch een stuk interessanter zijn, zijn nog best schaars. De Laowa 90mm F2.8 2x Macro APO is dan ook een welkome aanvulling op het aanbod!

De lens is opgebouwd uit 13 elementen in 10 groepen, waaronder drie extreem lage dispersie (ED) elementen. Het objectief beschikt over een diafragma van F2.8 met 13 lamellen en heeft een minimale scherpstelafstand van 20,5 cm. Zoals je in de benaming kunt zien, biedt het objectief een vergroting van 2x.

Heb objectief heeft een diameter van 74mm met een filterdraad van 67 mm. De Laowa 90mm F2.8 2x Macro APO is 120mm lang en weegt 619 gram. De scherpstelmechaniek wordt volledig intern verwerkt, waardoor hij niet langer wordt. Daarmee is het een mooi compact objectief, met een toch aanzienlijk gewicht.

Laowa 90mm F2.8 2x Macro APO kost 499 USD en is te bestellen op de website van Venus Optics.

Venus Optics leverde enkele voorbeeldfoto’s:

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in