Laowa Argus 33mm f/0.95

De Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO is geschikt voor systeemcamera's met een cropsensor van Fujifilm, Sony, Nikon en Canon.

Met de Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO introduceert Venus Optics zijn nieuwe objectief met handmatige scherpstelling. De lichtsterke lens is speciaal ontwikkeld voor camera’s met een APS-C-sensor. Volgens het bedrijf is ze perfect voor fotografie bij weinig licht, portretten met kleine scherptediepte en verhalende videografie. De prime komt in eerste instantie in vier varianten beschikbaar, met lensvattingen voor Fuji X, Sony E, Nikon Z en Canon RF. Andere mounts zullen op een later moment verkrijgbaar zijn.

De primelens is 83 millimeter lang, meet op haar breedste punt bijna 72 millimeter en heeft een interne focus. Het objectief weegt ongeveer 590 gram en is geschikt voor filters met een maat van 62 millimeter. De 33mm heeft een diafragmabereik van f/0.95 tot en met f/11, dat je traploos kan instellen. Het diafragma zelf is opgebouwd met negen lamellen en zou een schitterend bokeh produceren. Scherpstellen kan tot op een minimale afstand van 35 centimeter. Volgens Venus heeft de lens nauwelijks last van focus breathing en een enorme focusslag van 300 graden. Dankzij deze kenmerken is het lichtsterke objectief uitermate geschikt om mee te filmen.

Laowa Argus 33mm f/0.95

Interne optica

Het APO-ontwerp moet heldere beelden garanderen en chromatische aberraties onder controle houden. Bij de ontwikkeling stonden het leveren van kristalheldere details, buitengewone scherpte en prachtige bokeh voorop. Het resulterende intern ontwerp bestaat uit veertien lenselementen die zijn verdeeld in negen groepen. Daaronder bevinden zicht vijf speciale elementen: een met een extra lage dispersie, een asferisch element en drie elementen met ultrahoge refractie. Die moeten zowel laterale als longitudinale chromatische aberratie tot een minimum beperken.

Distributeur Fotovideoretail zegt nog niet precies te weten wanneer de Laowa Argus 33mm f/0.95 CF APO in de Benelux verkrijgbaar is. Waarschijnlijk zal dat in de loop van deze maand zijn, omdat de fabrikant vanaf begin mei gaat leveren. De prijs is wel bekend: die is 599 euro voor elke lensvatting.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in