Take a Break

Instagram heeft een aantal beschermende features gelanceerd die de mentale gezondheid van tieners moeten helpen bewaken. Take a Break is er een van.

Bij Take a Break zal de app gebruikers na een tijdlang scrollen vragen om een pauze in te lassen en om eventuele reminders in te stellen voor de toekomst. Die meldingen zullen specifiek op tieners gericht zijn, zodat ze zeker weten dat de functie er is om hen te helpen. Experts kunnen hen ook tips geven onder de noemer ‘reflect and reset’. 

Take a Break en meer

In maart gaat Instagram nog meer tools uitbrengen voor ouders. Daarmee kunnen zij nagaan hoeveel tijd hun kinderen doorbrengen op Instagram en ook tijdslimieten instellen. Het lijkt dus een klassieke feature voor ouderlijk toezicht te gaan worden. Tieners zullen aan hun ouders kunnen doorgeven wanneer ze een account gerapporteerd hebben. Dat kan ook een signaal geven om te praten over mogelijke ruzies of pestgedrag. 

Een andere experimentele feature laat gebruikers toe om makkelijk oude content te verwijderen van toen ze nog een stuk jonger waren. Ze kunnen oude, foute foto’s en video’s in bulk verwijderen, inclusief likes en comments. Maar daar stopt het niet. Instagram maakt ook werk van de veiligheid van kinderen, om te voorkomen dat ze het slachtoffer worden van pedofielen. Volwassenen die hen niet volgen, zullen hen ook niet meer kunnen taggen of vermelden met een @. 

Advertentie

Hoorzitting Adam Mosseri 

De aankondiging van al deze features lijkt goed getimed. Grote baas Adam Mosseri moet zich deze week verantwoorden voor de Amerikaanse senaat. Centraal staan maatregelen om jonge gebruikers op Instagram te beschermen. Zowel Instagram als zusterplatform Facebook kwamen onder vuur te liggen nadat klokkenluidster Frances Haugen aan de alarmbel trok. Volgens haar deden de platformen onder Meta te weinig om de gezondheid van jonge kinderen te waarborgen. Ze zouden zelfs negatieve resultaten van intern onderzoek daarnaar verborgen hebben gehouden. 

Take a Break komt vandaag in een eerste fase naar de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. Wanneer onze regio volgt, is nog niet duidelijk. 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in