slimme bril Facebook

Facebook heeft de Ray-Ban Stories gelanceerd in ons land. Met de (zonne)bril kan je foto's nemen en muziek beluisteren.

Facebook en Ray-Ban lanceerden hun slimme bril Ray-Ban Stories in september 2021. Het ging toen nog om een beperkte release in slechts zes landen. Gisteren heeft Facebook-moeder Meta aangekondigd dat de slimme bril nu ook te koop zal zijn in België. Daarmee is België een van de eerste tien landen wereldwijd waar de Ray-Ban Stories te koop is. Ook Spanje, Oostenrijk en Frankrijk mogen zich gelukkig prijzen.

Voor het ontwerpen van de slimme bril sloeg Meta de handen in elkaar met EssilorLuxottica om de slimme technologie van Facebook te integreren in de stijlvolle zonnebrilen van Ray-Ban. De Ray-Ban Stories streeft naar de optimale mix tussen tech en design. In de komende weken zullen nieuwe kleurvariaties, lenzen én ook nieuwe softwarefuncties worden toegevoegd aan het gamma.

Wat kan de slimme bril van Facebook?

Een van de hoofdfunctionaliteiten van de bril is het maken van foto’s en video’s. In de voorkant van het montuur zit langs beide kanten een 5MP-camera ingebouwd zodat je alles wat je ziet met een simpele handbeweging kan vastleggen. Je zal nooit nog een moment missen omdat je je camera niet in de aanslag had. Met het stemcommando “Hey Facebook, neem een foto” kan je zelfs hands-free een foto nemen. De slimme bril is rechtstreeks gelinkt aan Facebook View zodat je je foto’s en video’s meteen met de wereld kan delen via de verschillende Meta-platformen.

Advertentie

Facebooks bril heeft ook bluetooth ingebouwd. Zo kan je bijvoorbeeld muziek, video’s en podcasts van je telefoon rechtstreeks naar je zonnebril te streamen. Je kan er ook telefoonoproepen rechtstreeks via je je bril mee beantwoorden. “We hebben Ray-Ban stories ontwikkeld om een stijlvol design dat mensen echt willen dragen te combineren met functies die je helpen aanwezig te blijven, terwijl je de momenten van je leven vastlegt en deelt”, klinkt de uitleg van Andrew Bosworth, CTO van Facebook.

slimme bril Facebook
Image Credit: Meta & Ray-Ban

Nu beschikbaar vanaf 329 euro

Ray-Ban Stories is dus vanaf beschikbaar voor 329 euro via de webwinkel van Ray-Ban. Afhankelijk van het type en de sterkte van de glazen kan de prijs nog wel oplopen. Koop je de bril liever fysiek, dan kan je bij gespecialiseerde opticiens die samenwerken met EssilorLuxottica zoals Sunglass Hut

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in