Instagram

Socialmediaplatform meldt de komst van functies waarmee ouders een overzicht kunnen krijgen over het Instagram-gebruik van hun kinderen.

Ouders zullen zich binnenkort dus geen zorgen meer moeten maken over wat hun kinderen allemaal uitspoken op Instagram. Meta maakte de nieuwe functies bekend in een post op zijn website. Met de nieuwe features zullen ouders in staat zijn om te zien welke accounts hun kinderen volgen. Daarnaast zullen ze ook de tijd die hun kinderen op de app doorbrengen kunnen beperken. Indien hun kinderen iemand aangeven voor ongepast gedrag, zullen zij daar ook een melding van krijgen. De functies verschijnen nu eerst in de Verenigde Staten. In de loop van de komende maanden zullen ook gebruikers in andere regio’s ermee aan de slag kunnen.

De functies voor ouderlijk toezicht worden vergezeld door een hub genaamd Family Center. Hier hebben ouders toegang tot informatie rond hoe ze met hun kinderen en hun gebruik van sociale media om moeten gaan. Aan de hand van allerlei artikels van experts en video’s krijgen ze een beter overzicht over hoe het ouderlijk toezicht juist werkt.

Niet enkel Instagram

Naast Instagram krijgen ook de Quest VR-headsets functies voor ouderlijk toezicht. Ouders zullen hiermee de mogelijkheid krijgen om content die volgens hen niet gepast is voor hun kinderen te blokkeren met een wachtwoord. Het bedrijf stelt ook te werken aan één groot overkoepelend platform waar ouders deze features op kunnen instellen voor alle diensten van Meta.

Instagram maakte de komst van deze functies reeds in december van 2021 bekend. Het platform kwam in oktober meerdere malen in opspraak. Het zou op de hoogte zijn geweest van de negatieve impact die het heeft op het mentale welzijn van jonge meisjes. Met deze nieuwe functies hoopt het dus dat ouders mee in de bres springen om het toezicht te bewaren. Of dit voldoende is, zal nog moeten blijken.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in