In het Antwerpse Berchem gaat deze week eyeLoco open. Een nieuw "toevluchtsoord" voor fotografen en andere creatievelingen.

In het Antwerpse Berchem gaat op woensdag 16 mei eyeLoco open. Een nieuw "toevluchtsoord" voor fotografen en andere creatievelingen.

EyeLoco ziet zichzelf als een combinatie van een opleidingscentrum, kunstgalerij, bar en boekenwinkel. Het moet een loungeachtige ontmoetingsplaats worden voor zowel jonge amateurs als professionals, en zowel fotografen als meer letterlijke beeldhouwers.

"De bedoeling van eyeLoco is niet zozeer om een zoveelste opleidingscentrum te vormen waar je de basis van fotografie leert", vertelt Benny Lanoizelé. Hij heeft eyeLoco opgericht samen met zijn vrouw Jane Seynaeve.

"Wij bieden aan verscheidene doelgroepen de kans om via workshops, geleid door gespecialiseerde fotografen en kunstenaars, de kans om net dat te doen waar zij zelf graag mee bezig zijn. Met tentoonstellingen van bekende of opkomende fotografen zorgen we voor een bom aan inspiratie, die de bezoekers dan kunnen gebruiken in hun gewenste workshops."

Polaroids van Bruno Bisang
Na de opening voor genodigden op woensdag 16 mei gaat eyeLoco een dag later van start met zijn eerste tentoonstelling: ‘30 Years of Polaroids’ van de Zwitserse modefotograaf Bruno Bisang.

In deze expositie, die is verbonden aan het gelijknamige fotoboek, bundelt Bisang zijn bekendste polaroidfoto's van onder anderen Claudia Schiffer, Carla Bruni, Monica Bellucci en Naomi Campbell. Zowel de originele beelden als vergrote afdrukken zijn bij eyeLoco te bewonderen. De tentoonstelling loopt van 17 mei tot 8 juli.

De eerste workshops voor fotografen zijn onder meer ‘Phoneography’ door Benny Lanoizelé, een inleiding tot de fotografie door Natalie Braine en twee workshops door Benoit Meeus, introducties in studio- en straatfotografie.

Opendeurdagen
Wil je het volledige programma weten en eyeLoco zelf eens bekijken, dan kun je de opendeurdagen bezoeken. Deze zijn op donderdag 17 mei (12.00-18.00 uur) en op zaterdag 19 en zondag 20 mei (10.30-18.00 uur). EyeLoco is dan voor iedereen toegankelijk.

Het kunstencentrum is gelegen aan de Brouwerstraat 5 in Berchem.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/20/120269_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/20/120269_2.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/20/120269_3.jpg” caption=”Deze foto van actrice/model Monica Bellucci is te zien in de eerste tentoonstelling van eyeLoco: 30 Years of Polaroids. (Foto: Bruno Bisang)||Jane Seynaeve en Benny Lanoizelé, de oprichters van eyeLoco (Foto: Benoit Meeus)||Ook deze polaroid van model Naomi Campbell is onderdeel van de openingstentoonstelling in eyeLoco. (Foto: Bruno Bisang)”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.