xiaomi

Xiaomi lanceert zijn nieuwe reeks A3-smartphones met vier camera's in Lissabon.

Het Chinese Xiaomi presenteerde in Lissabon zijn nieuwe reeks A3-smartphones met, jawel, 4 camera’s. De nieuwe A3-smartphones zullen draaien op Android One, het niet door de fabrikant aangepaste besturingssysteem dat snel updates van Google krijgt. Het gaat om twee toestellen; de versie met 4 GB RAM en 64 GB opslag zal zo’n 249 euro kosten en het model met 128 GB opslag gaat ongeveer 279 euro kosten.
Beide smartphones zullen vier camera’s hebben. Achterop vind je een camera met een 48-megapixelsensor, een groothoeklens met een sensor van 8 megapixel en een dieptecamera met een resolutie van 2 megapixel. Best  oké dus, maar het is nog niet gedaan. De frontcamera in de A3 heeft zo’n 32 megapixel voor je klaar zitten. Het bedrijf spreekt zelf van de beste camera’s die het ooit heeft geproduceerd voor zijn smartphones.

De Mi A3 heeft achterop een set van 3 camera’s.

De Xiaomi A3 is verder gewapend met de Snapdragon 665 en heeft extra optimalisatie gekregen voor AI-toepassingen. Het scherm heeft een resolutie van 1560 x 720 pixels met een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Dit is meteen ook het grootste minpunt van de Mi A3, aangezien bijna alle smartphones vandaag de dag een Full HD-scherm (1080p) hebben. Verder krijgt hij een USB-C-aansluiting, een audiojack en kan je de opslag uitbreiden met een microSD-kaart van maximaal 256 GB indien nodig.
Zoals eerder vermeld zullen de A3-modellen 249 en 279 euro gaan kosten en zouden ze beschikbaar zijn vanaf 24 juli. Althans in Spanje. Wanneer de A3 beschikbaar is in de Benelux is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal dat niet veel later zijn.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.