carrousel

Hoewel je op Instagram al vier jaar lang fotoreeksen in een carrousel kan posten, is het nu pas mogelijk om één beeld uit een reeks te verwijderen.

In een van zijn wekelijkse video-updates op Twitter heeft Instagram-baas Adam Mosseri de nieuwe optie toegelicht. Hij gaf ook aan dat de carrousel-functie behoorlijk laat komt, maar goed, hij is er nu eindelijk.  

Concreet kan je een van de beelden weghalen door op het menu-icoon (‘de drie puntjes’) te drukken en voor ‘edit’ te kiezen. Vervolgens swipje je tot bij de foto of de video die je wil verwijderen en druk je op de linkerbovenhoek op het vuilbak-icoontje. De functie is momenteel alleen beschikbaar op iOS en wordt binnenkort ook uitgerold voor de Androidversie van Instagram. 

Carrousel-update en Rage Shake

Een andere nieuwigheid is wat Mosserie de ‘Rage Shake’ noemt. Wanneer je eender wat aan het doen bent op Instagram en de app vastloopt, een grafische bug vertoont of het geluid niet goed afspeelt, kan je in colère met je smartphone schudden om het rapportagesysteem op te roepen. Zo kan je in één klap je frustraties uiten bij het supportteam van Instagram. De Rage Shake is voorlopig wel nog voorbehouden voor de VS. 

Hoewel beide features niets wereldschokkends inhouden, zijn ze er duidelijk wel op gericht om de gebruikers tegemoet te komen. Het wordt overigens hoog tijd voor een dedicated iPad-app, niet waar, Meta? 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in