Olympus PEN E-P7

De Olympus PEN E-P7 komt in een witte en zilveren variant en gaat zo'n 799 euro kosten. Een kitversie met 14-42mm-lens kost 100 euro meer.

Met de Olympus PEN E-P7 kondigt OM Digital Solution zijn eerste nieuwe camera aan. Het bedrijf is de voormalige fotografietak van Olympus Corporation die sinds dit jaar zelfstandig opereert. Het toestel zal naar verwachting op 25 juni verkrijgbaar zijn.

De camera bouwt voort op het succes van de eerdere PEN-camera’s, met een eenvoudig en stijlvol ontwerp met retrolook. De E-P7 heeft een Micro Four Thirds-sensor die 20 megapixels telt en een TruePic VIII beeldprocessor. De gevoeligheid van het systeem is in stappen van 1/3 EV in te stellen van ISO 100 tot ISO 25.600. Een ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie moet zorgen voor scherpe beelden vanuit de hand. Volgens de producent levert die een voordeel op van maximaal 4,5 EV.

OM Digital Solutions zegt aan de autofocus van het toestel te hebben gesleuteld, zodat die nu beter gezichten en ogen herkent. De oogdetectie is dezelfde als in de professionele modellen van de OM-D-serie, zodat de camera blijft scherpstellen op ogen en gezichten, zelfs als deze gedeeltelijk verborgen zijn. De AF werkt met 121 punten op basis van contrastdetectie en moet helpen bij het maken van portretten.

De PEN E-P7 kan maximaal 8,7 beelden per seconde registreren, maar dan werkt de beeldstabilisatie niet. Met ingeschakelde IS blijft de burstreeks beperkt to 5 frames per seconde. Filmen is mogelijk met een maximale resolutie van 4K tegen 30p.

Body Olympus PEN E-P7

De nieuwe Olympus heeft een compacte aluminium behuizing van zo’n 118 x 69 x 38 mm. Hij weegt inclusief batterij en geheugenkaart 337 gram. Achterop is een kantelbaar touchscreen van 3 inch bevestigd. Dat kan 80 graden naar boven en 180 graden naar beneden draaien. In die laatste positie kan je jezelf dus zien bij het maken van selfies. De E-P7 is ook voorzien van een ingebouwde pop-up flitser met richtgetal 7.6 (bij ISO 200).

Aan de voorzijde, net naast de lens, bevindt zich de zogenaamde Profile Control-schakelaar. Hiermee kun je direct switchen tussen de standaard modus en een modus om snel creatieve beelden te maken. Je kunt hiermee met behulp van de monitor bijvoorbeeld aanpassingen doen in de verzadiging, hooglichten en schaduwen. Ook is het mogelijk om snel (kunstzinnige) effecten op beelden toe te passen.

De Olympus PEN E-P7 zal verkrijgbaar zijn met een witte en een zilveren body. De prijs zal ongeveer 799 euro bedragen. Beide kleurversies zullen ook in de (digitale) winkels liggen als kit. Voor een prijs van om en nabij 899 krijg je er dan een M.Zuiko ED 14-42mm f/3.5-5.6 EZ objectief bij.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in