OM Digital Solutions

OM Digital Solutions is sinds begin van dit jaar officieel de eigenaar van de fotografie- en audio-activiteiten van Olympus.

Olympus Corporation heeft de overdracht van zijn fotografische activiteiten aan Japan Industrial Partners afgerond. Eind september van het vorige jaar ondertekenden de twee partijen een definitieve overeenkomst. Op de eerste dag van dit jaar vond de laatste overdracht daarvan plaats. Daarmee is de oorspronkelijke fotografietak van de fabrikant nu officieel in handen van het nieuw opgerichte OM Digital Solutions Corporation. Dit bedrijf heeft een startkapitaal van ongeveer 292 miljoen euro en telt wereldwijd zo’n 2000 werknemers.

De hoofdkantoren van de verkoop-, marketing- en R&D-onderdelen worden verplaatst naar het hoofdkantoor van OM Digital Solutions in Tokio. De lenzen en camera’s van het merk zullen nog steeds in de fabriek in de Vietnamese provincie Dong Nai worden geproduceerd. Hier vervaardigt Olympus al sinds 2008 zijn fotografische producten. OM Digital Solutions zal ook klantenondersteuning blijven bieden voor de producten die zijn gemaakt en verkocht door Olympus.

OM Digital Solutions behoudt merknamen Zuiko en OM

Shigemi Sugimoto, voormalig hoofd van de fotografische divisie van Olympus, staat ook aan het roer van het nieuwe bedrijf. In een statement zegt hij dat OM Digital Solutions “unieke producten zal blijven ontwikkelen en introduceren”. Ook de merknamen Zuiko en OM, die gebruikmaken van optische technologie en digitale beeldtechnologieën die Olympus in de loop van de jaren heeft ontwikkeld, zullen blijven bestaan. Naast fotografische producten gaat het bedrijf ook audioproducten zoals voicerecorders op basis van technologieën van Olympus aanbieden.

De beeldvormingsactiviteiten vormden de kern van Olympus sinds de lancering van zijn eerste camera in 1936, de Semi-Olympus I. “Ik ben verheugd dat deze zich zullen blijven ontwikkelen en bloeien onder OM Digital Solutions Corporation”, aldus CEO Yasuo Takeuchi van Olympus Corporation. Na de overdracht van de fotografietak gaat de verkopende partij zich volledig concentreren op medische en wetenschappelijke oplossingen. Het wil een globaal opererend medtech-bedrijf worden dat producten en diensten aanbiedt om het leven van mensen gezonder en veiliger te maken.

Vanaf morgen opent OM Digital Solutions zijn digitale deuren op zijn nieuwe corporate website. Daarop zijn gegevens over onder andere service en producten van het bedrijf te raadplegen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. Nu mijn Olympus camera 6 jaar is hoop ik dat deze niet de geest geeft voordat we beter weten wat de echte bedoeling is van het nieuwe OM Digital Solution (Olypus) is? Gaan er nieuwe toestellen ontwikkeld worden of gaat deze nieuwe firma dezelfde weg op als SONY Vaio die na overname een stille dood is gestorven? De toekomst zal het uitwijzen nu dat de economie wereldwijd een stevige dreun heeft gekregen door de pandemie. Ik ga het wel met argusogen blijven volgen. Overstappen naar een ander merk (als mijn camera het moest begeven) of mijn vertrouwen bevestigd zien in het nieuwe Olympus. De onzekerheid blijft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in