OM Digital Solutions Corporation heeft de OM SYSTEM OM-1 Mark II Micro Four Thirds-camera en twee lenzen aangekondigd.

Opmerkelijk is ’s werelds eerste Live GND (grijsverloopfilter) functie, die gebruikmaakt van computationele processen om real-time aanpassingen van verschillende GND-filters mogelijk te maken via de elektronische zoeker of het lcd-scherm.

De OM-1 Mark II is ontworpen om de zwaarste buitenomstandigheden te weerstaan, met IP53 spatwater- en stofbestendigheid en een robuuste behuizing die bestand is tegen temperaturen tot -10 °C. Het model biedt geavanceerde technologie, waaronder een 20 megapixel gestapelde BSI Live MOS-sensor en de TruePic X-beeldprocessor, goed voor 8,5 stops aan ingebouwde beeldstabiliteit.

Met opnamemogelijkheden zoals de 50M Handheld High Res Shot en de 80M Tripod High Res Shot-functies, biedt de camera volgens de fabrikant uitzonderlijke scherpte en minder ruis. Het geavanceerde AWB-algoritme zorgt voor nauwkeurige kleurreproductie in verschillende belichtingsomstandigheden. De autofocus met AI-detectie, ontwikkeld met deep learning-technologieën, herkent diverse onderwerpen, inclusief mensen, voor verbeterde scherpstelling.

Advertentie

De OM-1 Mark II heeft een groter intern buffergeheugen, waardoor fotografen tot 120 frames per seconde kunnen vastleggen met Pro Capture tijdens AF/AE-vergrendeling. De camera biedt ook heeft ook een verbeterde grip ten opzicht van zijn voorganger, verticale video-ondersteuning en UVC/UAC-verbindingen naar pc’s.

Prijs en beschikbaarheid

De OM SYSTEM OM-1 Mark II camera is beschikbaar vanaf 15 februari 2024 tegen een aanbevolen verkoopprijs van € 2.399 (body only). Accessoires zoals de HLD-10-batterijgrip en de RM-WR1 draadloze afstandsbediening, samen met software zoals OM Workspace en OM Capture zijn dan ook beschikbaar.

Twee OM-lenzen

Naast de OM-1 Mark II kondigde OM Digital Solutions ook twee lenzen aan. Het gaat om de nieuwe M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600 F5.0-6.3 IS-lens en de herintroductie van de M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm F4.0-5.6 II.

M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm F4.0-5.6 II

De M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm F4.0-5.6 II is de lichtste en meest compacte keuze onder de M.ZUIKO DIGITAL ultragroothoeklenzen. Deze lens biedt fotografen de mogelijkheid om volop te genieten van groothoekfotografie, geschikt voor uitgestrekte natuurlandschappen of weidse macrofoto’s van bloemen vanuit een laag standpunt met een prachtige lucht op de achtergrond. Hierdoor worden de creatieve mogelijkheden voor buitenfotografie moeiteloos uitgebreid, waarbij de nadruk ligt op het perspectief door het onderwerp dichterbij te halen. De M.ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm F4.0-5.6 II-lens is verkrijgbaar vanaf 15 februari 2024 voor € 699,00.

De M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600 mm F5.0-6.3 IS-lens is een supertelezoom-lens met een brandpuntsafstand tot 1200 mm (uitbreidbaar tot 2400 mm met de M.ZUIKO DIGITAL 2x Teleconverter MC-20). De lens is compatibel met 5-assige sync IS op de nieuwe OM-1 Mark II, wat resulteert in 7 stops beeldstabilisatie. Zonder Sync IS-compatibele body heb je nog steeds 6 stops stabilisatie, waardoor scherpte op grote afstanden vanuit de hand mogelijk is. De lens is compact, spatwater- en stofbestendig, en voorzien van een fluorcoating. Ze is vanaf 23 februari 2024 voor € 2.699.

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in