M.Zuiko Digital ED 20mm

De M.Zuiko Digital ED 20mm is de eerste lens van het voormalige Olympus en bouwt voort op de nalatenschap van dat merk.

Met de The M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO lanceert OM Digital Solutions zijn eerste lens na de verzelfstandiging van moederbedrijf Olympus. Een aantal weken geleden maakte het bedrijf nog bekend dat het zijn producten onder de merknaam OM System op de markt gaat brengen.

Volgens het persbericht levert deze Micro Four Thirds-lens een prachtige, zachte bokeh en heeft een uitstekende resolutie in lijn met de eerdere prestaties van de M.Zuiko PRO-serie. De prime biedt een natuurlijk perspectief dankzij de beeldhoek die overeenkomt met het 40mm-kleinbeeldequivalent. Daarom is hij vooral geschikt voor het vastleggen van landschappen, portretten en foto’s tijdens reizen.

Optica M.Zuiko Digital ED 20mm

De M.Zuiko beschikt over elf elementen in tien groepen, bestaande uit Super ED-lenzen, ED-lenzen, Super HR-lenzen en asferische lenzen. Deze lenselementen zijn zo geplaatst dat ze scherpe beelden van hoek tot hoek kunnen genereren. Een coating minimaliseert samen met een optimale reductie van interne reflecties binnen de behuizing de effecten van ghosting en overstraling.

De 20mm heeft een zogenaamde ‘feathered bokeh’. Dat uit zich in een langzame overgang van onscherpte vanuit het in-focusgebied naar het out-of-focus-gebied. Ook close-up opnames zijn mogelijk dankzij de kortste scherpstelafstand van slechts 25 cm, waarmee de lens een maximale beeldvergroting van 0,22x biedt.

De lichtsterkte lens is compact en licht: hij meet 6,2 cm in lengte en weegt 247 gram. Hij heeft een stof-, spatwater- en vorstbestendige (tot – 10 °C)  constructie met een volledig afdichting en IPX1-equivalente spatwaterdichte prestaties. Zo kun je met een gerust hart blijven fotograferen in moeilijke omstandigheden, zoals regen en sneeuw. De fluorine-coating op de voorste lens zorgt ervoor dat waterdruppels er vanaf rollen en je vuil gemakkelijk kan verwijderen.

De M.Zuiko Digital ED 20mm F1.4 PRO lens is verkrijgbaar vanaf eind deze maand voor een prijs van 699 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in