M.Zuiko Digital 8-25mm

De M.Zuiko Digital 8-25mm kost net geen 1.000 euro en is de tweede Olympus-lens die OM Digital Solutions op de markt brengt.

De M.Zuiko Digital 8-25mm f/4.0 PRO is het eerste Olympus-objectief dat onder de OM Digital Solutions-vlag is aangekondigd. Begin dit jaar bracht de oorspronkelijke fotografietak van Olympus al de 150-400mm F4.5 op de markt, maar die telezoom was al twee jaar daarvoor door Olympus zelf geannonceerd.

De groothoekzoomobjectief voor Micro Four Thirds-camera’s heeft een naar full-frame omgerekend bereik van 16 tot 50 mm. Scherpstellen kan vanaf een minimale afstand van 23 centimeter, en wel over het gehele brandpuntbereik. Daarbij kan de 8-25mm onderwerpen met een maximale vergroting van 0,42x (full-frame equivalent) vastleggen.

Optica in M.Zuiko Digital 8-25mm f/4.0

Intern werken zestien lenselementen samen in tien groepen, die moeten zorgen voor hoge-kwaliteitbeelden. Het optisch ontwerp bestaat uit zeven glassoorten en speciale coatings, die onder andere chromatische aberratie, beeldschaduwen en lichtvlekken moeten elimineren. Het voorste lenselement is voorzien van een fluorcoating, zodat het makkelijk schoon te maken is. Het cirkelvormige diafragma bestaat uit zeven lamellen die voor een natuurlijke vervaging van de achtergrond zorgen.

Zoals alle M.Zuiko Pro-objectieven is de 8-25mm spatwater- en stofdicht. De lens is ook vorstbestendig tot minus 10 graden Celsius. De behuizing is voorzien van een Manual Focus Clutch, zodat je snel kan schakelen tussen automatisch en handmatig scherpstellen. Daarnaast heb je met de L-Fn-knop direct toegang tot een voorgeprogrammeerde functie. De zoomlens weegt 411 gram, en is 88,5 mm lang bij een grootste diameter van 77 mm. Aan de voorzijde kan je 72mm-filters bevestigen.

De Olympus M.Zuiko Digital 8-25mm f/4.0 PRO is vanaf juli verkrijgbaar voor een prijs van zo’n 999 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in