Vogeldetectie OM-D E-M1X

Het AF-systeem van de OM-D E-M1X kan vanaf de winter ook vogels herkennen en volgen. Ook werkt Olympus aan twee nieuwe lenzen in zijn pro-serie.


Het is goed om te lezen dat Olympus toch naar de toekomst kijkt. Vandaag publiceerde de camera- en lenzenfabrikant een geüpdatete routeplan voor aankomende lenzen. Daarop staan twee nieuwe M.Zuiko-lenzen.

Over de eerste is niet veel meer bekend dan dat het om een zoomlens in het groothoekbereik gaat. Gezien de naamgeving M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO is bovendien duidelijk dat het om een professioneel objectief gaat. Van de tweede lens die nieuw op de roadmap is verschenen, is zelfs nog minder bekend. Deze wordt alleen als macrolens aangeduid en zal, gezien zijn plek op de kaart, een brandpuntsafstand hebben van om en nabij 100 mm. Omgerekend naar kleinbeeld is dat 200 mm. Ook dit zal professionele lens zijn.

Vogeldetectie voor OM-D E-M1X

Olympus meldt ook dat het bezig is met een toekomstige firmware-update voor zijn topcamera OM-D E-M1X. Deze camera is in januari van het vorig jaar gelanceerd met een AF-modus genaamd Intelligente onderwerpdetectie, die naast gezichten en ogen ook automatisch treinen, raceauto’s, motoren, fietsen en vliegtuigen kan detecteren en volgen. Bij de introductie vertelde Olympus al dat het middels firmware-updates nieuwe onderwerpen aan deze lijst zou kunnen toevoegen.

Dat is nu het geval. De firmware-update voor de OM-D E-M1X waar het nu aan werkt bevat in elk geval ook een update voor deze AF-functie, waardoor deze ook vogels kan detecteren en volgen. De update voor de OM-D E-M1X met vogeldetectie staat gepland voor deze winter.

Telezoom met convertor komt deze winter

Ook de M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO-lens heeft Olympus in januari 2019 aangekondigd. Deze is vooral opvallend omdat het Olympus’ eerste objectief is met een ingebouwde 1,25x-teleconverter. Daarmee heeft de lens dus een bereik heeft van 300 tot 1000 mm verrekend naar kleinbeeldformaat. Het bedrijf zegt nu dat deze telezoom in de winter van dit jaar verkrijgbaar zal zijn. Olympus heeft ook meer beelden van het objectief vrijgegeven.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in