Olympus-100-jaar-Clipboard01

Na drie opeenvolgende jaren van verlies gooit Olympus de handdoek in de ring. De fotografische activiteiten gaan zelfstandig verder.

Een niet geheel onverwacht, maar zeker niet minder treurig bericht komt vandaag van Olympus. Het bedrijf zegt zijn Imaging-activiteiten onder te brengen in een nieuw bedrijf. De aandelen daarvan draagt het vervolgens over aan een fonds dat onder beheer komt te staan van investeringsmaatschappij Japan Industrial Partners, ofwel JIP.

De details van de deal moeten nog worden besproken en uitgewerkt. De partijen streven ernaar om uiterlijk 30 september van dit jaar een juridisch bindende definitieve overeenkomst te ondertekenen. De deal moet dan voor het eind van het jaar worden afgerond. JIP staat bekend als bedrijf dat bedrijven in problemen opkoopt, om het na de nodige herstructureringen door te verkopen. Zo kocht het eerder al de Vaio-tak van Sony op.

Moeilijke markt voor Olympus

Ondanks maatregelen in de kostenstructuur is Olympus er niet in geslaagd de fotografietak winstgevend te krijgen. De markt krimpt onder meer als gevolg van de evolutie van smartphones. Ook de coronacrisis hakt er stevig in bij fabrikanten. Olympus moest daarom in maart van dit jaar voor de tak al voor het derde achtereenvolgende jaar rode cijfers in de boeken noteren. Het bedrijf denkt dat zijn imaging-activiteiten onder het bestuur van JIP compacter, efficiënter en flexibeler kunnen zijn. Het zou de meest geschikte manier zijn om zelfvoorzienend te worden en continue groei te realiseren.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in