Ledlampen worden de laatste jaren steeds populairder. Met de Balled Pro kan je ze ook als mobiele lichtbron gebruiken.

Ledlampen worden de laatste jaren steeds populairder. Met de Balled Pro kan je ze ook als mobiele lichtbron gebruiken.

Zodra je de Balled Pro uit het meegeleverde beschermkoffertje haalt, valt meteen de professionele bouwkwaliteit op. Dit is geen goedkoop stuk plastic uit een fabriek in China; de in Duitsland gebouwde lamp zit in een stevige metalen cilinder. Aan de voorzijde zit een glazen lens die het ledlicht verspreidt in een hoek van 70 graden.

De lamp krijgt stroom via een USB-ingang. Bij de Balled Pro wordt een batterijpack meegeleverd voor vier AA-batterijen, maar je kan de lamp ook aansluiten op de gewone USB-uitgang van een laptop. Om de lamp te positioneren, schroef je het meegeleverde metalen plaatje op een ministatief, en klik je de Balled Pro tegen dit magnetische plaatje.

Advertentie

De Balled Pro levert fel licht (125 lumen, vergelijkbaar met een krachtige zaklantaarn) met een kleurtemperatuur van 6.500 Kelvin. Het is vrij hard licht, dat je het best wat zachter kan maken door calquepapier of melkglas tussen de lichtbron en je onderwerp te plaatsen.

De sterkte van de lamp is helaas niet instelbaar. Wil je meer of minder licht, dan moet je de lamp dichter of verder van je onderwerp plaatsen.

De Balled Pro is geen alternatief voor studioflitsers, maar in de eerste plaats bedoeld als invullicht bij food-, product- en macrofotografie bij daglicht. Doordat het continulicht is, kan je de lamp ook bij video-opnames gebruiken. Hij is niet goedkoop, maar dat komt vooral door de prima bouwkwaliteit 'made in Germany'.

Prijs: 239 euro (1 lamp); 349 euro (2 lampen)

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.