Z-serie

De updates voor Nikons Z-serie zorgen voor onder andere betere AF-prestaties en meer gemak in de bediening van de systeemcamera's.

Nikon heeft firmware-updates uitgebracht voor alle zes systeemcamera’s in zijn Z-serie. Zowel voor de Nikon Z50, Z5, Z6 en Z7, als voor de Z6 II en Z7 II is er nieuwe firmware beschikbaar. De nieuwe firmwareversies brengen geen grote veranderingen, maar voegen wel een aantal nieuwe of verbeterde features toe. Ook verhelpen ze wat kleine, specifieke problemen.

Zo voegt firmwareversie 2.10 voor de Z50 de optie Scherpstelpositie opslaan toe aan het setupmenu. Hiermee onthoudt de camera de scherpstelpositie, zodat na uit- en inschakeling hetzelfde focuspunt actief is. De optie is alleen beschikbaar met autofocus-objectieven met Z-vatting.

Spraakmemo snel toevoegen op Nikon Z6

Scherpstelpositie opslaan is ook beschikbaar voor de Z6 en Z7 als daarop de nieuwe firmwareversie 3.30 is geïnstalleerd. Met de nieuwe firmware kan je op de Z6 bovendien de spraakmemo-optie toewijzen aan de filmopnameknop. Als je een foto bekijkt kan je met een druk op deze knop spraakmemo’s van maximaal 60 seconden opnemen en afspelen. Voor de Nikon Z5 is firmware 1.10 de nieuwste versie. Deze verbetert de autofocusdetectietijden bij weinig licht en voegt ook weer de Scherpstelpositie opslaan-optie toe.

Ook Nikons meest recente full-frame systeemcamera’s Z6 II en Z7 II hebben met de geüpdatete firmware verbeterde detectietijden bij automatische scherpstelling. Dat geldt voor situaties met weinig licht en met de scherpstelstand ingesteld op enkelvoudige AF. Firmwareversie 1.20 voor deze high-end camera’s verbetert verder onder meer de prestaties van de gezicht- en oogdetectie autofocus in bepaalde situaties.

De nieuwe firmware kan je voor alle camera’s in de Z-serie downloaden in het Downloadcentrum van Nikon.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in