Z6 II en Z7 II

Nog voor de aangekondige introductie maakt Nikon specificaties van de Z6 II en Z7 II bekend. Beide camera's zijn vooral veel sneller gemaakt.

Zoals al bekendgemaakt lanceert Nikon vandaag de Nikon Z7 II en de Nikon Z6 II. Het bedrijf heeft vooraf aan de presentatie al de specificaties openbaar gemaakt. Beide modellen zijn inderdaad voorzien van twee EXPEED 6-processors en snellere en grotere buffers om snelle continu-opnamen mogelijk te maken. Ook hebben ze allebei twee kaartsleuven die plaats bieden aan één UHS-II SD- en één XQD- of CFexpress-kaart. Daarnaast kunnen de twee camera’s met Nikon Z-vatting video’s opnemen in 4K/60p.

Z6 II en Z7 II

Nikon Z7 II

De Z7 II is de geüpdatete versie van de Z7, en heeft een groter dynamisch bereik dan die camera. Hij maakt gebruik van een fullframe sensor van 45,7 megapixel. Dankzij zijn grote verwerkingskracht en buffercapaciteit maakt de camera opnamesnelheden van 10 fps mogelijk. Fotografen kunnen nu in één serieopname 200 JPEG-beelden in volledige resolutie schieten of 77 12-bits niet gecomprimeerde RAW-beelden vastleggen.

De Z7 II biedt verbeterde AF-functies voor Breedveld-AF wanneer mensen of dieren het onderwerp zijn. Ook is de automatische scherpstelling bij weinig licht en 3D-tracking verbeterd. De elektronische zoeker biedt met 3.690.000 beeldpunten een natuurlijker beeld en  heeft minder black-out dankzij de hoge vernieuwingsfrequentie.

De camera is geschikt voor gevorderde en professionele fotografen die op zoek zijn naar ongeëvenaarde weergave van details in het onderwerp. Denk aan een portretfotograaf die met hoge snelheid opnamen maakt en ook de texturen in huid, haar, kleding en make-up wil vastleggen. Of aan een landschapsfotograaf die robuuste en lichte apparatuur nodig heeft om onder barre weersomstandigheden natuurscènes te kunnen fotograferen.

De Nikon Z7 II is eind 2020 beschikbaar voor een adviesprijs van 3399 euro.

Nikon Z6 II

De Z6 II bouwt met zijn fullframe sensor van 24,5 megapixel voort op de Z6. De camera biedt robuustheid en gebruiksgemak. Doordat de magnesium body robuust, stofbestendig en spatwaterdicht is, is de camera perfect voor inzet in barre omstandigheden. Dankzij de nieuwe optie om de scherpstelringrichting om te draaien, kunnen gebruikers bij het handmatig scherpstellen draaien in de richting die ze gewend zijn.

Voor videografen kan de camera in zowel het FX- als het DX-beeldveld 4K UHD en Full HD video’s produceren. De HLG-opname-indeling van de camera behoudt meer details, een groter dynamisch bereik en meer contrast, waardoor benodigde nabewerking tot een minimum wordt beperkt. Oogdetectie AF en dierdetectie AF zorgen dat tijdens video-opnamen beter op het onderwerp wordt scherp gesteld. Deze AF-mogelijkheden werken ook in de fotografiestand. De Z 6II ondersteunt bij continu-opnamen een snelheid van 14 fps. Per burst kan de Z6 II maximaal 200 JPEG-beelden of 124 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden vastleggen.

De Nikon Z6 II is geschikt voor gebruikers die met een compact systeem niet alleen foto’s willen maken, maar ook cinematische video’s van hoge kwaliteit willen opnemen. De camera is gemaakt voor professionele videoproductie zoals huwelijksfotografie, waarbij wendbaarheid, flexibiliteit en een compromisloze uitvoerkwaliteit van essentieel belang zijn.

De Nikon Z6 II is begin november beschikbaar voor een adviesprijs van 2199 euro.

Accessoires voor Z6 II en Z7 II

Nikon introduceert ook de MB-N11 battery grip, die beschikt over een ontspanknop en bedieningselementen voor verticale opnamen. De grip heeft ook een USB-C-poort, waarmee twee batterijen achter elkaar kunnen worden opgeladen als hij is losgekoppeld van de camera.

Daarnaast is er een nieuwe draadloze afstandsbediening. De WR-R11b kan de ontspanknoppen van meerdere camera’s synchroniseren die zijn gekoppeld aan de hoofdcamera. De afstandsbediening kan ook externe flitsers zoals de SB-5000 Speedlight aansturen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in