Fujifilm X-H2S

Fujifilm komt met een vrij grote firmware-update voor de high-end APS-C X-H2S systeemcamera, met een aantal bijzondere AF trackingmodi voor snelbewegende objecten.

Extra focus

De Fujifilm X-H2S heeft al een indrukwekkend arsenaal aan onderwerpen dat herkend wordt door de autofocus, zoals vliegtuigen, dieren, auto’s, fietsen, vogels, (menselijk) oog, (menselijk) gezicht, motorfietsen en treinen. Firmwareversie 3.00 voegt daar twee onderwerpen aan toe: insecten en drones. Dit zijn volgens Fujifilm verbeteringen van de detectiemodi Vliegtuig en Vogel, waardoor deze twee modi ook in staat zijn om respectievelijk drones en insecten te herkennen.

Meer verbeteringen

Hoewel alle aandacht van de nieuwe firmware natuurlijk uitgaat naar de detectiemodi voor drones en insecten, maakt Fujifilm bekend dat het vrijwel alle onderwerpdetectiemodi heeft verbeterd bij het fotograferen in meer uitdagende lichtsituaties. Zo belooft het merk betere prestaties bij tegenlicht, onderwerpen die opzij kijken en kleine onderwerpen. Andere kleine verbeteringen zijn onder meer een verbeterde AF-snelheid bij het gebruik van back-button AF bij een ernstig onscherp onderwerp, een oplossing voor een probleem dat ervoor zorgde dat de weergave voor en na AF vertraagde wanneer de modus ‘Performance Boost EVF Frame Rate Priority’ was ingeschakeld op de Fujifilm TG-BT1-statiefgreep, inclusief ondersteuning voor powerzoom op de volgende lenzen: XF 18–120 mm F4 LM PZ WR en XC 15–45 mm F3.5–5.6 OIS PZ, waarvan de laatste ook een firmware-update kreeg om deze functionaliteit in te schakelen.

Aarzel dus niet en installeer firmwareversie 3.00 voor de Fujifilm X-H2S van de website van Fujifilm.

Advertentie
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in