Luminar AI


Op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week onze beste artikelen in je mailbox.


Vorig jaar voegde Skylum Software een functie toe aan Luminar die de luchten op foto’s kan vervangen. Deze automatische functie werkt op basis van kunstmatige intelligentie en past ook de belichting van beeld aan voor een realistischer effect. In de volgende versie, Luminar AI, is de functie verder verfijnd en Skylum toont daar nu al een voorproefje van. De functie zorgt er dan ook voor dat de wolken op wateroppervlakten gereflecteerd worden.

In een blogpost en onderstaande video legt het bedrijf uit hoe de nieuwe functie gaat werken. Sky AI detecteert automatisch water in de scène en laat een nieuwe lucht weerspiegelen in het water. Dat scheelt veel werk. Je hoeft de lucht niet meer te dupliceren, om te draaien en die met lastige maskers op het water te plakken.

Details blijven zichtbaar

Bij de aanpassing blijven alle details van het wateroppervlak in uw scène behouden. Zwemt daar bijvoorbeeld een watervogel, die wordt die niet overschreven door de gereflecteerde lucht. Sky AI herkent de objecten en zorgt dat die fijne details zichtbaar blijven.

De interface van Sky AI is niet veel veranderd. Je kunt met dezelfde schuifregelaars als in AI Sky Replacement-tool in Luminar 4 de details van de vervangen lucht regelen. Daar komen in Luminar AI echter twee schuifregelaars bij: Water Reflection en Water Ripples. Met deze schuiven kun je de intensiteit van de reflectie regelen en instelbare rimpelingen aan de reflectie toevoegen.

In de nieuwe Luminar krijg je bovendien een voorvertoning van de luchten in het programma, terwijl je in Luminar 4 slechts kon kiezen uit een rijtje met namen daarvan.

De release van Luminar AI staat voor dit jaar gepland. Je kan de software nu al (voordeliger) pre-orderen.Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. Ik heb Luminar AI juist express gekocht voor deze optie om makkelijk luchten in water te reflecteren , maar ik kan de genoemde schuifjes in Lucht vervangen niet vinden. Ook niet bij Uitgebreide lucht. Ik heb de Nederlandse versie. Persoonlijk gebruik ik Liever Lightroom , die is veel sneller , het exporteren van een bestand en ook de preview van een bestand duurt erg lang. De presets in Lightroom werken veel sneller. Maar voor die reflectie funktie is Luminar wel makkelijk , is het in een paar klikkengebuert. Nu alleen nog de schuifjes weten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in