LuminarAI

LuminarAI bevat nog meer tools die werken met kunstmatige intelligentie om het bewerken van foto's makkelijker te maken.

Omdat het bewerken van foto’s een saaie en tijdrovende klus kan zijn, zet Skylum met de nieuwe Luminar AI volledig in op kunstmatige intelligentie. De opvolger van Luminar 4 verschijnt binnenkort en zal de meest voorkomende handmatige taken automatiseren en vereenvoudigen. De producent gaf vorige week alvast een aantal voorproefjes van de mogelijkheden van het aankomende programma.

Ook Luminar AI zal verkrijgbaar zijn als stand-alone software en als plug-in. Het programma is vanaf nul opnieuw ontwikkeld en moet veel meer de nadruk leggen op de resultaten in plaats van het proces. Zodra je een foto in de software opent, wordt er een analyse op losgelaten. Op basis daarvan geeft het een aantal aanbevelingen om het beeld te verbeteren. Daarna kan je zelf bepalen welke voorstellen en bewerkingen je wilt overnemen.

Automatische verbeteringen in Luminar AI

Skylum onthult al een aantal functies die in Luminar AI beschikbaar komen. Lichaam AI maakt de lichamen van modellen bijvoorbeeld slanker of voegt juist gewicht toe waar nodig. Met Iris AI creëert de software meer expressieve ogen en Gezicht AI verbetert het gelaat van een model. Dat doet het op een zo natuurlijk mogelijke manier door bijvoorbeeld de lippen en tanden aan te pakken. Met Bokeh AI kan je de onscherpte van de achtergrond in portetfoto’s verbeteren om het model beter te laten opvallen.

Ook specifiek voor landschapsfoto’s heeft de te verschijnen software tools in huis. Zo voegt Atmosfeer AI realistische 3D-effecten zoals mist, nevel, motregen toe aan een foto. Structuur AI verbetert dan weer de details op alle gewenste plaatsen. Deze tool herkent mensen, water, luchten en objecten en voegt diepte en helderheid toe op de plaatsen waar het dat nodig acht. En de functie Hemel AI laat je luchten in enkele seconden veranderen om je foto een totaal nieuwe sfeer te geven.

Kijk voor meer functies van het Luminar AI alvast op de productpagina. Onder de indruk? Dan kan je alvast met korting vooraf bestellen. Voor een licentie voor één werkplek betaal je nu 69 in plaats van 79 euro. Voor een dubbele licentie 79 i.p.v. 99 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in