OM Digital Solutions

Een investeringsmaatschappij krijgt het merendeel van de aandelen van het nieuwe bedrijf OM Digital Solutions Corporation.

Olympus Corporation heeft vandaag een definitieve overeenkomst gesloten met Japan Industrial Partners Inc. over de overdracht van zijn fotografische activiteiten. Het brengt zijn fotografietak eerst onder in een nieuwe dochteronderneming genaamd OM Digital Solutions Corporation, waarna het op 1 januari 2021 het 95% van de aandelen daarvan overdraagt aan OJ Holdings, Ltd., onderdeel van JIP.

Olympus begon in 1936 met de productie en verkoop van camera’s met de Zuiko-lens en werd een van ’s werelds bekendste cameramakers. Het was een van de eerste bedrijven die kleine, lichtgewicht compactcamera’s van professionele kwaliteit maakten, zoals de Olympus OM- en Pen-series. Gedreven door de wens om het leven van mensen over de hele wereld meer voldoening te geven, paste het bedrijf innovatieve technologie en unieke productontwikkeling toe om zich te onderscheiden in een zeer concurrerende industrie.

Van Olympus naar OM Digital Solutions Corporation

De afgelopen jaren is de markt voor digitale camera’s echter snel gekrompen als gevolg van de evolutie van smartphones. Ondanks pogingen om de kostenstructuur en efficiëntie te verbeteren, boekte de Imaging-business van Olympus gedurende drie opeenvolgende boekjaren tot maart 2020 operationele verliezen. Met het afstoten van de fotografiedivisie naar JIP kan de bedrijfsstructuur compacter, efficiënter en flexibeler worden, om zo een zelfvoorzienende en continue groei te realiseren. Het nieuwe bedrijf bouwt voort op de expertise van Olympus om klanten te blijven voorzien van innovatieve camera’s van hoge kwaliteit. De overeenkomst is van toepassing op de wereldwijde Imaging-activiteiten van Olympus, en omvat alle R&D- en productiefaciliteiten daarvan.

Het hoofdkantoor van verkoop en marketing, R&D en ontwerpafdelingen wordt verplaatst naar het hoofdkantoor van de OM Digital Solutions Corporation in Hachioji, Tokio. De productie zal blijven plaatsvinden Vietnam. OM Digital Solutions Corporation biedt ook klantenondersteuning voor de fotografieproducten die door Olympus zijn vervaardigd en verkocht. Na de overdracht gaat Olympus zich concentreren op medische en wetenschappelijke oplossingen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


1 REACTIE

  1. Welke naam zal er dan op de camera’s staan. En blijven de objectieven de naam M Zuiko voeren? Ik ben Olympus OM-D fan sinds jaren. Bezit momenteel de OM D EM1X en OM D EM1 mark III + Veel M Zuiko lenzen en ook nogdeOM D EM10 mark II.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in