850D

De 850D biedt een betere bediening met twee instelwielen, heeft een beter autofocussysteem en kan filmen in 4K-kwaliteit.

Canon onthulde onlangs de EOS 850D, een allround spiegelreflex voor de enthousiaste amateurfotograaf. De camera is voorzien van een snelle DIGIC 8-processor en een CMOS APS-C-sensor met 24,1 megapixels. Die maken het mogelijk om met een maximale snelheid van 7 beelden per seconde te fotograferen. Ook ondersteunt de camera 4K-video tot 25p en full-HD-opnames tot 60p. Opvallende feature: net als de PowerShot G7 X Mark III kan de 850D filmen in verticale positie. De nieuwe EOS is voorzien van 5-Axis Movie Digital IS, die moet zorgen voor vloeiende, trillingsvrije videobeelden.

Bij het filmen en het fotograferen in live-viewmodus kan de eigenaar van de 850D genieten van gezichts- en oogdetectie. In deze modus kunnen fotografen terugvallen op 143 scherpstelpunten in de automatische modus of 3.975 punten bij handmatige selectie dankzij de op de sensor ingebakken Dual Pixel CMOS-AF.

Bij het fotograferen door de zoeker is een vernieuwd autofocussysteem verantwoordelijk voor de correcte scherpstelling, die gebruikmaakt van 45 all-crosstype punten. Omdat dit AF-systeem samenwerkt met de 220.000 pixel RGB+IR-meetsensor, is op de 850D automatische gezichtstracking door de optische zoeker mogelijk.

Canon 850D heeft meerdere instelwielen

Het verbeterde ergonomische ontwerp heeft instelwielen aan de boven- en achterkant voor dubbele instelmogelijkheden van zowel sluitertijd als diafragma. De camera heeft een variangle touchscreen, dat onder bijna elke hoek kan worden geplaatst voor composities met maximale creatieve vrijheid. Zo biedt de 850D fotografen de flexibiliteit hun onderwerpen vanuit verschillende gezichtspunten vast te leggen.

850D

De dslr heeft 2,4GHz-wifi en Bluetooth aan boord om beelden snel te delen via de Canon Camera Connect-app. De functie Auto Image Sync garandeert met Image Tranfer Utility 2 een zorgeloze back-up van zowel foto’s als video’s op de pc van de gebruiker, zodat unieke opnamen nooit verloren gaan.

De Canon 850D is verkrijgbaar vanaf eind april voor een verkoopadviesprijs van net geen 920 euro (en kan nu al worden gereserveerd in de officiele Canon Store). De kit inclusief het EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM-objectief heeft een meerprijs van zo’n 100 euro.

8
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in