PowerShot G

Canon breidt zijn reeks PowerShot G camera’s uit met twee geüpdatete modellen. Zowel de PowerShot G5 X Mark II als de PowerShot G7 X Mark III is voorzien van een 20,1megapixelsensor van 1 inch, gebruikelijk voor dit type camera’s. Die kan in combinatie met de DIGIC 8-beeldprocessor naast kwaliteitsfoto’s ook 4K-videobeelden zonder crop vastleggen. Beide […]

Canon breidt zijn reeks PowerShot G camera’s uit met twee geüpdatete modellen. Zowel de PowerShot G5 X Mark II als de PowerShot G7 X Mark III is voorzien van een 20,1megapixelsensor van 1 inch, gebruikelijk voor dit type camera’s. Die kan in combinatie met de DIGIC 8-beeldprocessor naast kwaliteitsfoto’s ook 4K-videobeelden zonder crop vastleggen. Beide zijn modellen met compacte afmetingen en een laag gewicht (de nieuwe G5 X weegt 340 gram, de nieuwe G7 X 304 gram) en passen zo moeiteloos in een jaszak past.

Net als eerdere modellen in de serie is de PowerShot G5 X Mark II uitgerust met een nieuwe f/1.8-2.80-lens met 5x zoom (8,8-44 mm, kleinbeeldequivalent 24 – 120 mm) en een pop-up elektronische zoeker. Deze is in de hoek van de PowerShot G5 X Mark II geplaatst, heeft een 100 procent bereik en telt 2,2 miljoen beeldpunten. Volgens Canon is het de perfecte camera voor gepassioneerde fotografen die op zoek zijn naar een lichtgewicht, maar krachtige camera voor op reis. De PowerShot G7 X Mark III heeft een f/1.8-2.8-lens met 4,2x zoom (8,8-36,8 mm, kleinbeeldequivalent 24-100 mm) en een 3,5mm-microfoonaansluiting. Hiermee richt de fabrikant meer op content creators en aspirant-vloggers.

Volledige controle

De nieuwe compactcamera’s bieden volledige creatieve controle in zowel de automatische als handmatige modus en stellen ervaren fotografen en vloggers in staat hun eigen profiel op te bouwen. Het ontwerp van het menu is gebaseerd op dat van de Canon EOS-modellen. Een bedieningsring geeft rechtstreeks toegang tot belangrijke instellingen en zorgt zo voor een meer praktische aanpak en een eenvoudiger bediening. Beide nieuwe modellen hebben een kantelbaar touchscreen om opnamen vanuit verschillende hoeken te maken.

De PowerShot G5 X Mark II en de PowerShot G7 X Mark III bieden beide een snelle en betrouwbare AF-functie. Er is ook een handige AF+MF-functie om de scherpstelling ook na het bereiken van AF handmatig aan te passen en onderwerpen nog nauwkeuriger vast te leggen. Een ingebouwd ND-filter moet zorgen voor beeldmateriaal met levensechte kleuren, zelfs bij opnamen in fel zonlicht. De twee compactcamera’s beschikken over een opnamesnelheid van 20 frames per seconde in de continue modus. Ook hebben ze een 30 fps RAW Burst-modus.

Trillingsvrije video’s

Dankzij de digitale beeldstabilisatiefunctie in de camera’s kunnen gebruikers van beide modellen vloeiende, trillingsvrije video’s en foto’s maken wanneer ze onderweg zijn. Een HDR-functie minimaliseert het verlies aan details in videobeelden. Dankzij framerates tot 120 fps in de Full HD-modus kunnen ook slow-motionbeelden worden gemaakt.

Canon heeft de connectiviteit van de modellen verbeterd. Dankzij wifi en Bluetooth kunnen gebruikers beelden direct naar hun computer, mobiele telefoon of social media-kanalen sturen. De PowerShot G7 X Mark III heeft een livestreaming-functie om content live te delen met volgers op social media.

De PowerShot G7 X Mark III is verkrijgbaar voor een adviesprijs van net geen 800 euro, bij de PowerShot G5 Mark II is dat bedrag bijna 950 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in