De Fujifilm X-T200 is lichter en compacter dan zijn voorganger X-T100. De systeemcamera heeft een nieuw ontworpen elektronische zoeker, een autofocussysteem dat gezichten herkent en kan video’s vastleggen in 4K-kwaliteit. Ook heeft deze camera voor amateurfotografen een Bayer-sensor met 24 megapixels in APS-C-formaat.

De X-T200 is niet alleen 80 gram lichter dan de X-T100, de camera is ook een stuk sneller. Omdat hij voorzien is van een koperen in plaats van aluminium bedrading tussen de interne componenten, kan de nieuweling gegevens 3,5 keer sneller verwerken. De camera heeft ook een hogere doorvoersnelheid: de burstmodus is opgerekt van 6 naar 8 beelden per seconde.

Fujifilm X-T200

Fujifilm heeft ook het autofocussysteem onder handen genomen. Zo heeft de X-T200 met een totaal van 140.000 veel meer fasedetectiepunten, waar zijn voorganger er ‘maar’ 16.000 had. Bovendien is dekking daarvan verdeeld over de hele sensor in plaats van 25 procent in het midden. Ook is de nieuweling voorzien van moderne algoritmes om ogen van modellen te detecteren. De X-T200 heeft verder meer selecteerbare AF-punten: 425 in plaats van 91.

X-T200 is ligt beter in de hand

Waar de voorkant van de X-T100 nog volledig plat was, en dus nauwelijks grip bood, is de ergonomie van de X-T200 een stuk beter. Hij is voorzien van een uitstekende grip aan de voorzijde, waardoor je de camera veel steviger kunt vasthouden.

Ook aan de achterzijde heeft Fujifilm voor verbeteringen gezorgd. Het touchscreen is vergroot van 3 tot 3,5 inch. Bovendien is het voorzien van een vari-angle mechanisme. Daardoor kan je het niet alleen naar boven en onderen kantelen, maar ook roteren in nagenoeg elke positie. Ook zou de X-T200 voorzien zijn van een gebruiksvriendelijker menu, zodat je snel instellingen als helderheid, achtergrondvervaging, filmsimulatie-effecten en beeldverhoudingen kan aanpassen.

Fujifilm X-T200

Videospecificaties Fujifilm X-T200

Ook registreert de nieuwe instapsysteemcamera video in 4K-kwaliteit. Waar de X-T100 dat nog tegen maximaal 15p kon, doet zijn opvolger dat tegen maximaal 24p of 30p. Daarbij wordt de hele sensor uitgelezen, zodat er geen gecropt beeld opgeslagen hoeft te worden. Full HD-beelden kunnen in 120p worden vastgelegd, om krachtige slow motion-beelden mogelijk te maken. De elektronische stabilisatiemodus zorgt ervoor dat de films niet te schokkerig worden. 

Natuurlijk zijn op de X-T200 ook weer Fujifilms digitale filmsimulaties present, in totaal kun je kiezen uit elf modi. Verder zorgen twintig geavanceerde filters voor nog meer creatieve mogelijkheden.

De body van de X-T200 is vanaf eind volgende maand beschikbaar in de kleuren zilver en donker zilver voor een aanbevolen verkoopprijs van 849 euro. Voor de kit met XC 15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ-objectief betaal je een meerprijs van ongeveer 100 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in