Sinds gisteren is de Profoto-app ook beschikbaar voor Android-apparaten. De app was voorheen alleen verkrijgbaar voor iPhones. Met het programmaatje regel je de instellingen van Profoto-flitsers direct op je smartphone of tablet. Profoto ontwikkelde de app voor ambitieuze fotografen die fantastische foto’s willen maken, ongeacht het type camera dat ze gebruiken. Het is een professionele afstandsbediening voor de studioflitsers van Profoto, waarmee je met slechts een simpele klik professionele foto’s maakt.

Instellingen op afstand veranderen met Profoto-app

De Profoto-app is compatibel met een vijftal producten van het Zweedse lichtbedrijf. Via de app kan je de instellingen van de Profoto C1, de Profoto C1 Plus, de Profoto B10, de Profoto B10 Plus en de Profoto Connect veranderen. Als je met een dslr- of spiegelloze camera fotografeert, kun je via de afstandsbedieningsfunctie alle settings van je aangesloten Profoto-apparaat bekijken, en deze met een swipe wijzigen.

Profoto Connect gebruik je ook om het apparaat eenvoudig te updaten wanneer er nieuwe firmware voor beschikbaar is. De app bevat ook korte videotutorials, die je meer leren over hoe je kunt spelen met licht om beter en creatief belichte foto’s te maken.

Profoto Connect voor Android-apparaten download je in Google Play. Voor de iOS-versie open je de App Store op je iPhone.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in