Profoto C1

De Profoto C1 en C1 Plus zijn twee kleine en draagbare studioflitsertjes voor mensen die beter belichte foto's met hun smartphone willen maken.

Flitser- en accessoirefabrikant Profoto komt met zijn allereerste studiolichten voor smartphones. De Profoto C1 en C1 Plus zijn klein en draagbaar en bieden natuurlijk licht. Met de C1-lijn richt Profoto zich op de grote groep mensen die zichzelf niet beschouwen als professionele fotograaf, maar wel afhankelijk zijn van professioneel ogende foto’s om hun bedrijf en merk te promoten, zoals bloggers en influencers. De Profoto C1 Plus en C1 maken het leuk om met licht te spelen. Je pakt ze simpelweg in de hand en kan zo verkennen hoe het licht vanuit verschillende hoeken valt.

Eenvoudig te bedienen

Volgens het bedrijf leveren de flitsers prachtig natuurlijk licht met een zachte, geleidelijke lichtafname. Dat komt gedeeltelijk door de vorm: de flitsers hebben een rond ontwerp. De lichten kunnen via Bluetooth draadloos een verbinding maken met een smartphone. Met een app kun je de C1 en C1 Plus bedienen. Dat gaat in de automatische modus heel eenvoudig: het is slechts een kwestie van richten en klikken.  De app bepaalt dan de belichting en berekent het flitsvermogen op basis van het omgevingslicht. Je legt de foto vast met een klik op de kleine witte knop op het licht of met je smartphone.

Beide modellen zijn voorzien van een Li-Polymeer-batterij. Deze kan in minder dan twee uur worden opgeladen via de USB-C-aansluiting. Met een volledig opgeladen batterij kan je maximaal 2000 keer op vol vermogen flitsen. Maar je kan ook kiezen voor continu licht. De C1 houdt het op volle accu dan 30 minuten vol, de C1 Plus 40 minuten.

Specificaties Profoto C1 en C1 Plus

De Profoto C1 heeft een maximale flitslichtintensiteit van 1600 lumen en 800 lux. Vier warme en drie koele LED’s maken kleurtemperaturen variërend van 3000-6500K mogelijk. Onder de geïntegreerde dome diffuser zitten reflectoren die zorgen voor natuurlijke schaduwen. Bij gebruik als modelleerlicht biedt de C1 maximaal 280 lumen bij  140 lux.

Profoto C1

De C1 Plus is de meer geavanceerde van de twee modellen. Het model biedt een maximale flits van 4300 lumen en 1700 lux, bij gebruik als modelleerlicht is dat 280 lumen en 140 lux. De C1 Plus is bovendien voorzien van een magnetische klikbevestiging waarmee je verschillende lichtvormers kunt koppelen, en een ¼ inch schroefdraad om het licht zelf te bevestigen. Dit model is bovendien compatibel met alle Profoto’s AirTTL-afstandsbedieningen, zodat je de C1 Plus ook met een ‘gewone’ camera en in combinatie met andere flitsers van Profoto kunt gebruiken.

De Profoto C1 is verkrijgbaar voor ongeveer 299 euro, voor de Profoto C1 Plus tel je zo’n 499 euro neer.

Profoto C1
De Profoto C1 Plus is te voorzien van verschillende grids en gels.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in