Google

Google Foto’s lanceert enkele updates waarbij het gebruikers wil helpen bij het organiseren, importeren en delen van afbeeldingen.

Zoals bij velen onder ons vaak wel het geval zal zijn, heeft een afbeeldingenbibliotheek al snel de neiging om een onoverzichtelijk boeltje te worden. Ook Google Foto’s weet dat maar al te goed. Daarom komt de foto- en video-opslagdienst met enkele nieuwe toevoegingen om het ons wat makkelijker te maken. Die aankondiging deed Google in een post op zijn blog. De functies verschijnen in de komende weken.

Om te beginnen krijgt de layout een herwerking. Je krijgt nu alles in een grid of lijst te zien, wat het filteren aanzienlijk makkelijker maakt. Je kan alles per type weergeven, zoals albums en mappen, dan verder sorteren. Er komt tevens een nieuwe ‘importeer foto’s’-knop. Hiermee kan je foto’s uit andere diensten, zoals iCloud, makkelijk naar Google Foto’s krijgen. Het stelt je ook in staat om oude fysieke foto’s digitaal op te slaan met jouw camera zodat je niet bang moet zijn deze ooit kwijt te spelen.

Google
Credit: Google

Ook de ‘Delen’-tab krijgt een upgrade. Er komen aparte secties voor gedeelde albums, conversaties en ‘Delen met partner’. Dit moet het zoeken naar deze onderdelen vergemakkelijken. Deze update verschijnt deze week al voor Android. iOS-gebruikers zullen nog even moeten wachten.

Android-toestellen zullen de optie krijgen om de automatische back up-functie van schermopnames uit te schakelen. Daarnaast krijg je in jouw algemeen overzicht binnenkort een nieuwe knop. Deze verschijnt bij het maken van een nieuwe screenshot en brengt je meteen naar deze afbeelding. Je zal er dus niet meer zelf naar op zoek moeten gaan tussen al jouw afbeeldingen. Je krijgt bij het bekijken van schermopnames ook context-gebonden suggesties om tekst te kopiëren, de afbeelding bij te snijden of te zoeken met Google Lens.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in