Nikon Z CES 2019 Firmware update

Nikon heeft op CES 2019 een firmware-update aangekondigd voor de Nikon Z-series. Eye AF, RAW video output en CFexpress ondersteuning komen er dit jaar aan.

Gisteren schreven we al dat Nikon Nikon op CES de nieuwe 14-30mm F4 S lens heeft voorgesteld voor zijn Z-series. Ook op firmware vlak valt er heel wat te beleven, want de cameraproducent kondigde enkele veelgevraagde nieuwe mogelijkheden aan voor de Z6 en Z7, waaronder Eye AF en RAW-video-ondersteuning.
Voor fotografen is de toekomstige ondersteuning voor Eye AF ongetwijfeld de belangrijkste toevoeging. Nikon is een merk dat historisch gezien bekend staat voor zijn sterke autofocusmogelijkheden, maar de Z-series kwam op de markt zonder Eye AF. Vergelijkbare toestellen als de Canon EOS R en Sony a7(R) III hadden die wel. Daar komt nu dus verandering in, en portret-, evenement- en straatfotografen zullen dat zeker appreciëren.
Videoliefhebbers zullen tevreden zijn met de additie van RAW-video-output door middel van de ATOMOS Ninja V in combinatie met de ProRes RAW codec. Dit is een belangrijke beslissing van Nikon, omdat het hiermee de eerste cameraproducent is die RAW video output in een hybride camera introduceert.
Wat voor gebruiker je ook bent, je zal eveneens blij zijn om te horen dat ondersteuning voor CFexpress er weldra aankomt, zodat je kan genieten van beduidend snellere schrijf- en leessnelheden.
Exacte data voor deze updates zijn momenteel nog niet bekend. Het volledige persbericht vind je hier.
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.