Nikon Nikkor Z 14-30mm F4 S voor Nikon Z
Nikon's eerste ultragroothoek voor Z-mount

Met de introductie van de Nikkor Z 14-30mm F4 S brengt Nikon zijn eerste ultragroothoekobjectief voor het Z-systeem. Opvallend aan het objectief is dat het een vlak voorste lenselement heeft, waardoor je er 82mm-filters op kunt schroeven en je dus geen gebruik hoeft te maken van lijvige filterhouders. De lens weegt 485 gram en is […]

Met de introductie van de Nikkor Z 14-30mm F4 S brengt Nikon zijn eerste ultragroothoekobjectief voor het Z-systeem. Opvallend aan het objectief is dat het een vlak voorste lenselement heeft, waardoor je er 82mm-filters op kunt schroeven en je dus geen gebruik hoeft te maken van lijvige filterhouders.
De lens weegt 485 gram en is net als de overige objectieven met een Nikon Z-mount afgedicht tegen stof en vocht. Binnenin bevinden zich 14 lenselementen in 12 groepen (waaronder 4 ED-lenselementen en 4 asferische elementen).
De elementen zijn voorzien van een Nano Crystal Coat, die moet helpen om ghosting en lens flares te voorkomen. De fluorcoat op het voorste element maakt het makkelijk om waterdruppels en vingerafdrukken te verwijderen. De aanpasbare instelring kan worden gebruikt voor handmatige scherpstelling, het bepalen van het diafragma of het corrigeren van de belichting. Het veranderen van het diafragma zou geluidloos gebeuren. Volgens Nikon is het objectief zo ontworpen dat het focus breathing en focus-shift tijdens het zoomen vermindert.
De Nikkor Z 14-30mm F4 S wordt inclusief zonnekap, lensdoppen en lenstasje geleverd voor een adviesprijs van 1449 euro.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.