Honor View 20

De camera’s van smartphones worden een alsmaar groter concurrentiepunt. Honor vecht mee voor een toppositie met een 48MP-camera in de View 20.

Een tiental jaar geleden werd bij de aankoop van een gsm de vraag gesteld of het toestel een camera had of niet. Die vraag is intussen eerder omgevormd naar hoeveel camera’s een smartphone heeft en hoeveel megapixels erin verscholen zitten. Soms is er zelfs sprake van een cameraoorlog tussen de verschillende smartphonefabrikanten. Ook het Chinese Honor wil hier mee strijden en pakt hiervoor uit met een 48-megapixelcamera in de aankomende View 20.

Het ‘cameragat’

Naast de cameratrend is er ook de trend om het scherm van smartphones alsmaar groter te maken en de randen alsmaar kleiner. Zo maakten we dit jaar kennis met de notch die zijn weg wist te vinden naar de meeste high-end smartphones. Om een nog groter screen-to-body ratio te krijgen, zien we nu het ‘cameragat’ opduiken. De naamgeving is misschien nog niet optimaal, maar het gaat hier om een camera die ‘in het scherm’ zit. Behalve de kleine zwarte stip waar de camera zit, bestaat de voorzijde van de View 20 volledig uit scherm. Andere fabrikanten hebben ook aangekondigd om een dergelijk cameragat te gaan gebruiken, waarbij dit telkens een diameter van 6mm zou hebben. Honor schaaft hier met de View 20 wat millimeters af en kiest voor een diameter van 4,5mm.
Daarnaast weten we al dat de Honor View 20 een Kirin 980 SoC uit de fabrieken van moederbedrijf Huawei zal bevatten. Deze SoC voegt een ’48MP AI HDR’-modus toe aan de camera voor nog betere foto’s. Hier komt ook de ‘Link Turbo’ nog bij, een AI-aangedreven functie die ervoor zorgt dat de View 20 tegelijk gegevens kan downloaden via wifi en 4g-netwerken voor een maximale prestatie.
Voor officiële en meer gedetailleerde informatie over de View 20 moeten we wachten tot 26 december. Dan vindt namelijk de lancering van het toestel plaats in Peking. De globale lancering is tot slot ingepland op 22 januari in Parijs.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.