Het derde extra themanummer van Shoot, dat vanaf 14 mei in de winkel ligt, gaat over macro- en natuurfotografie.

Het derde extra themanummer van Shoot, dat vanaf deze week in de winkel ligt, gaat over macro- en natuurfotografie.

De natuur biedt een eindeloze variatie aan onderwerpen voor de fotograaf. Weidse landschappen, vertrouwde of vreemde diersoorten, kleurrijke bloemen en planten… Voldoende stof voor een extra nummer van Shoot voor de mooie lente- en zomermaanden.

Bart Heirweg leert je bijvoorbeeld dat toevalstreffers erg zeldzaam zijn in de natuurfotografie: de mooiste foto's maak je door je goed voor te bereiden, het terrein te verkennen en dan het juiste ogenblik af te wachten.

Advertentie

We besteden in dit nummer ook uitgebreid aandacht aan macrofotografie. Dat heeft de reputatie een erg moeilijke discipline te zijn, maar je zal merken dat je er buiten een geschikte lens vooral een portie geduld voor nodig hebt. En je hoeft er zelfs niet voor naar buiten, zoals de macrofoto's uit de studio van Maxim Piessen aantonen.

Fotowedstrijd
Voel je het kriebelen om natuurfoto's te maken? Doe dan zeker ook mee aan onze fotowedstrijd die we samen met Cewe Color organiseren. Je kunt een volledig verzorgde reis naar La Palma winnen.

Dit themanummer ligt vanaf dinsdag 14 mei in de winkel. Maar je kunt het ook hier online bestellen en zo thuis laten bezorgen.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.