Sigma is vooral bekend als lenzenbouwer, maar maakt ook digitale camera's. Het Japanse bedrijf herlanceert zijn reflexcamera SD-1 en verlaagt de prijs ervan radicaal.

Sigma is vooral bekend als lenzenbouwer, maar maakt ook digitale camera’s. Het Japanse bedrijf herlanceert zijn reflexcamera SD-1 en verlaagt de prijs ervan radicaal, van bijna 7.000 naar 1.995 euro.

Tegelijkertijd wijzigt de cameranaam in Sigma SD Merrill, een hommage aan Richard Merrill, de mede-uitvinder van de Foveon-beeldsensor.

Die beeldsensor bevat 46 beeldpunten verdeeld in de drie lichtgevoelige, op elkaar gestapelde lagen voor de kleuren blauw, groen en rood. De resolutie van de foto’s die deze sensor produceert ligt op 15,3 megapixel.

Verder heeft de Sigma SD1 Merrill een autofocussysteem met elf AF-punten en een 3,0 inchscherm. Wie al een SD-1 heeft gekocht, krijgt van Sigma een tegemoetkoming. Details hierover worden op de website van Sigma bekendgemaakt.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.