Ook Pentax begeeft zich op de markt van de compacte systeemcamera's. De Pentax K-01 is echter niet echt compact te noemen.

Ook Pentax begeeft zich op de markt van de compacte systeemcamera’s. De Pentax K-01 is echter niet echt compact te noemen.

Hij verschilt maar weinig van het formaat van de Pentax K-5-camera, een standaard DSLR-camera. Hij behoudt wel de klassieke Pentax K-lensvatting, zodat je er je huidige Pentax-lenzen op kan gebruiken. Volgens Pentax zijn er daardoor maar liefst 214 lenzen bruikbaar op de K-01.

De K-01 bezit een APS-C-beeldsensor met 16 megapixel, een high-speed burstmodus van zes opnames per seconde, en een gevoeligheidsbereik tot 25.600 ISO (bij uitbreiding). De body gaat 699 euro kosten.

Samen met de K-01 brengt Pentax ook een ultraplatte pancake-lens uit. De smc Pentax-DA 40mm f/2,8 XS is volgens Pentax ’s werelds dunste verwisselbare lens. De kit met de body en deze lens kost 789 euro.

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/13/118347_1.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2012/13/118347_2.jpg” caption=”Volgens Pentax zijn er maar liefst 214 lenzen bruikbaar op de K-01.||Samen met de K-01 brengt Pentax ook een ultraplatte pancake-lens uit.”]

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.