Abandoned Places
Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

Henk van Rensbergen is niet alleen piloot, hij is ook een pionier van de Urban Exploration. Terwijl zijn crew aan het zwembad uitrust, trekt de piloot en fotograaf op expeditie naar door de mens achtergelaten gebouwen en industriegebieden. Zo bezocht hij onder andere verlaten stadspaleizen, overgroeide fabrieken en desolate stukken groen. Daarbij hanteert hij twee voor Urban Exploration belangrijke regels: ten eerste moet het binnendringen in gebouwen gebeuren zonder schade of overlast en ten tweede mag niets worden verplaatst of meegenomen.

Abandoned Places
Eshera, Abchazië © Henk Van Rensbergen.

 
In 2016 bracht Van Rensbergen het boek Abandoned Places uit, waarvan er inmiddels al 20.000 exemplaren over de toonbank gingen. Het boek kreeg positieve recensies van internationale media als CNN Style en The Eye of Photography. Blijkbaar krijgen mensen niet genoeg van de spectaculaire beelden van deze pionier van de Urbex-fotografie, want nu komt uitgeverij Lannoo met een update van de bestseller. De herziene uitgave bevat nieuwe foto’s en verhalen van onder andere Portugal, Italië, Roemenië, Polen, België … en nog nooit eerder gepubliceerde foto’s van Abchazië. Een onvergetelijke reis bracht Henk van Rensbergen namelijk naar dit vergeten en anarchistisch stuk Georgië, dat maar door een handvol landen is erkend als autonome republiek. De onwaarschijnlijke beelden van koeien in fabrieken, verlaten sanatoria voor de Russische oligarchen en spooksteden zijn te vinden in de complete update van Abondened Places.
Abandoned Places
The Torture Bath © Henk Van Rensbergen.

 
Deze hardback bevat 160 pagina’s van 21 x 14 cm met Engelstalige anekdotes over de foto’s en kost 16,99 euro. Het boek laat je opnieuw dwalen door Abandoned Places over de hele wereld, terwijl dit maal op de cover het machtige beeld van het communistische bouwwerk van Buzludzha prijkt.