Drone Awards Photo Contest
© Jacek Deneka

Dit jaar werd de Drone Awards Photo Contest voor de tweede keer georganiseerd door de Art Photo Travel Association. De Poolse fotograaf Jacek Deneka mag zich van de jury ‘Drone Photographer of the Year 2019’ noemen. Hij dankt deze titel aan de foto die hij maakte van crosscountry-skiërs in de 50km-race, de belangrijkste wedstrijd van […]

Dit jaar werd de Drone Awards Photo Contest voor de tweede keer georganiseerd door de Art Photo Travel Association. De Poolse fotograaf Jacek Deneka mag zich van de jury ‘Drone Photographer of the Year 2019’ noemen. Hij dankt deze titel aan de foto die hij maakte van crosscountry-skiërs in de 50km-race, de belangrijkste wedstrijd van het Bieg Piastow Skiing Festival dat in het Poolse Jakuszyce plaatsvond.

Drone Awards Photo Contest
© Jacek Deneka

 
Voor de tweede editie van De Drone Photo Awards werden meer dan 4500 foto’s ingezonden door zowel amateur- als professionele fotografen afkomstig uit 107 landen. Een onafhankelijke jury bestaande uit gerenommeerde professionals kreeg de foto’s geanonimiseerd onder ogen. Volgens haar zijn de winnaars van dit jaar het toonbeeld van de verscheidenheid en kunstzinnigheid van het ambacht van dronefotografie. Naast de dronefotograaf van het jaar werden er dit jaar prijzen toegekend in zes categorieën aan 44 fotografen uit 34 landen. Alex Chacon won bovendien met zijn video ‘Bolivia by Motorbike and Drone’.
Alle winnende beelden worden tentoongesteld in de ‘Sky’s the Limit’-expositie die in november tijdens het Siena Awards Photo Festival in het Italiaanse Siena wordt gehouden.
 
Drone Awards Photo Contest
Island of Love © Jeremiasz Gądek

 
De hoofdwinnaars van Drone Awards Photo Contest 2019 zijn:
o Abstract: Marc Le Cornu, Jersey
o Natuur: Jeremiasz Gądek, Poland
o Mensen: Khanh Phan, Vietnam
o Sport: JoSon Lee, V.S.
o Wildlife: Florian Ledoux, Frankrijk
o Urban: George Steinmetz, V.S.
o Video: Alex Chacon, V.S.
 
Drone Awards Photo Contest
Flowers on the Water © Khanh Phan

 
 
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.