Laowa

Laowa levert zijn lichtsterke ultragroothoeklens nu ook met een lensvatting voor Micro Four Thirds camera's.

Deze lichtsterke ultra-groothoeklens van Laowa was al langer beschikbaar voor cropsensorcamera’s met een Fujifilm X-, Sony E, Canon EF-M en DL-lensvatting. De 9mm-lens is nu ook verkrijgbaar met een Micro Four Thirds-mount. De Laowa Venus 9mm f/2.8 Zero-D is volgens de fabrikant de kleinste en met 215 gram ook de lichtste lens in zijn klasse.
Het objectief is geconstrueerd met 15 lenselementen in tien groepen en heeft een diafragma dat bestaat uit 8 lamellen. Op een MFT-camera levert de ultragroothoek daarmee een beeldhoek van 100 graden. De Laowa Venus 9mm f/2.8 Zero-D moet handmatig gefocust worden, wat kan op een minimale scherpstelafstand van 12 cm bij een maximale vergroting van 0,13:1. De lens heeft een filterdraad van 49 mm. Het frontelement is voorzien van een waterafstotende ‘frog eye’ coating die ervoor zorgt dat dit niet snel vies wordt.
Laowa geeft aan de 9mm f/2.8 vooral geschikt is voor astro-, landschaps- en architectuurfotografie omdat de lens nauwelijks vervorming zou geven.
Voor de adviesverkoopprijs van 619 euro krijg je bij de Venus 9mm f/2.8 Zero-D ook twee lensdoppen en een metalen zonnekap geleverd.
Laowa

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.