Stuur je mooiste natuurfoto naar Shoot en win een volledig verzorgde vakantie voor twee personen naar het vulkanische La Palma.

Stuur je mooiste natuurfoto naar Shoot en win een volledig verzorgde vakantie voor twee personen naar het vulkanische La Palma.

Dit is een van de Canarische eilanden, en het is het ideale eiland om tot rust te komen, van het mooie weer te genieten én om mooie foto’s te maken.

La Palma wordt ook wel La Isla Bonita oftewel het mooie eiland genoemd. Het is een groen eiland met unieke landschappen met veel bomen, cactussen, bananenplantages en zelfs een klein tropisch regenwoud. La Palma is ideaal om te wandelen. Je kunt mee met georganiseerde wandelingen, maar er zijn ook vele honderden kilometers goed aangegeven wandelroutes op het eiland. Doe nu mee en win deze fantastische prijs! Inzenden is mogelijk van dinsdag 14 mei tot en met dinsdag 30 juli 2013.

Advertentie

Tips voor natuurfoto's
Van alle soorten fotografie is natuurfotografie misschien wel het populairst. Door het fotograferen van een landschap tijdens een uitstapje of je vakantie heb je een geweldige herinnering aan een geweldige tijd. Een mooi landschap kun je overal vinden, en een foto is natuurlijk snel gemaakt.

Toch willen we je een aantal tips geven waarmee je betere natuurfoto’s kunt maken. Gebruik een groothoekobjectief of de groothoekstand van je zoomlens om de weidsheid van een landschap te benadrukken, maar zorg ook voor een beeldelement op de voorgrond. Denk aan rotsen, een hekje of een weggetje. Dit brengt diepte in de foto.

Het juiste licht is eveneens heel belangrijk. Soms kan dat betekenen dat je vroeg uit de veren moet. Vermijd het middaguur op zonnige dagen omdat het licht dan te hard is. Fotografeer ook eens bij minder goed weer – wolkenpartijen zijn vaak indrukwekkend. Bij het fotograferen in de bergen is het soms goed om een persoon in het landschap te laten figureren, omdat je anders geen idee krijgt van de verhoudingen.

Meer tips vind je in het nieuwe Shoot-themanummer over Macro & natuur fotograferen.

Hoe deelnemen?
Stuur uiterlijk op 30 juli je mooiste natuurfoto in via onze pagina Upload. Inzenden kan vanaf dinsdag 14 mei.

Wil je meedoen, lees dan vooraf ook het wedstrijdreglement. Hierin staat onder meer dat je maar één foto mag indienen, dat je deze zelf hebt gemaakt en dat het beeld nog niet eerder werd gepubliceerd. Let op dat de foto maximaal 3.000 pixels mag zijn aan de langste zijde.

De hoofdprijs
• 8-daagse reis voor twee personen naar La Palma
• Verblijf op basis van halfpension in Hotel Teneguia Princess Spa (direct aan zee gelegen)
• Inclusief vlucht en huurauto
• Verblijf in oktober-december 2013, m.u.v. de periode 23-12 tot en met 31-12.
• Mede mogelijk gemaakt door OAD.
 


Cewe fotoboek XL

Win je de hoofdprijs niet, dan maak je nog kans op een van de negen XL-fotoboeken ter waarde van 44,95 euro die fabrikant Cewe speciaal voor deze fotowedstrijd beschikbaar stelt.

De meermaals bekroonde fotoboeken van Cewe zijn nu ook verkrijgbaar met echt fotopapier! Dit papier is voelbaar dikker, en het levert de mooiste kleuren en de hoogste scherpte in mat of hoogglans. Het Cewe fotoboek met echt fotopapier heeft als extra voordeel dat er geen vouw in het midden zit, waardoor het boek volledig plat geopend kan worden. Perfect voor natuurfoto’s die twee pagina’s beslaan!

Het Cewe fotoboek is leverbaar in diverse formaten. Voor meer informatie hierover kijk je op cewe-fotoboek.be of facebook.com/cewefotoboek.be.

Ruim 50 jaar ervaring
Cewe fotoboek is een onderdeel van het in 1961 opgerichte Cewe Color: een organisatie die wereldwijd actief is op het gebied van fotofinishing. Cewe maakt van foto’s de leukste persoonlijke herinneringen, zoals bedrukte canvasdoeken, posters, kalenders en natuurlijk het Cewe fotoboek. Met drieduizend medewerkers, van wie negen in België, werkt Cewe elke dag enthousiast aan het levend houden van herinneringen!

[extern_gallery urls=”http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/20/130285_web42-35101407.jpg||http://cdn.minoc.com/zd_images/2013/20/130285_webvisualcfbxlnatuurfotonw.jpg” caption=”||”]

Advertentie



Wil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.