Sony lanceert vandaag niet één, maar twee nieuwe camera's. Het gaat om de A7CII en de A7IIR.

Over de A7CII laat Sony weten dat het gaat om een camera met een full-frame beeldsensor met circa 33 effectieve megapixels. Daarnaast beschikt dit toestel over de nieuwste foto- en videofuncties en prestaties in een compact en lichtgewicht design. De α7C II is ongeveer 12 cm breed x 7 cm hoog x 6 cm diep en weegt ongeveer 513 gram. Dit is de tweede generatie van de α7C-serie, waar Shoot eerder al uitgebreid met aan de slag ging.

De Alpha 7C R is de nieuwste compacte full-frame Sony camera met verwisselbare lens die beschikt over hoge resolutie en rijke gradatieprestaties door middel van een beeldsensor met circa 61 effectieve megapixels. Deze camera beschikt over dezelfde sensor en krachtige processor als de Alpha 7R V en is qua afmeting en gewicht vergelijkbaar met de Alpha 7C II. De α7C R is met zijn hoge beeldkwaliteit en mobiliteit geschikt voor verschillende soorten fotografie, zoals portret-, wildlife- en landschapsfotografie.

Zowel de Alpha 7C II als de Alpha 7C R zijn uitgerust met dezelfde AI-technologie en BIONZ XR-processors als in Sony’s recentelijk gelanceerde camera’s (Alpha 7R V en de recent verschenen a6700 APS-C-camera). Met de op AI-gebaseerde real-time tracking autofocus is de nauwkeurigheid van de objectherkenning van deze camera ook verbeterd. De 5-assige in-body beeldstabilisatie biedt een 7-stops voordeel bij het vastleggen van foto’s. Wat videoprestaties betreft, ondersteunen beide modellen hoogwaardige 4:2:2 10-bits video-opnamen tot 4K60p en ondersteunen ze Sony’s veelgeprezen S-Cinetone kleurprofiel voor een echte cinematische look. Daarnaast beschikken deze nieuwe camera’s over Active Mode in-body beeldstabilisatie, op AI-gebaseerde auto-framing, ondersteuning voor digitale audio-interface en andere functies die video-opnamen naar een hoger niveau tillen.

Advertentie

Belangrijkste kenmerken van de Alpha 7C II

  • Full-frame back-illuminated Exmor R CMOS beeldsensor met circa 33 effectieve megapixels en de nieuwste BIONZ XR processor voor hoge beeldprestaties voor zowel foto als video.
  • 22% lichter en tot 45% minder groot vergeleken met de Alpha 7 IV
  • De standaard ISO gevoeligheid loopt van 100 tot 51200 voor zowel foto als video (uitgebreide ISO 50 tot 204800 voor foto’s), waardoor opnamen met een hoge lichtgevoeligheid en minimale ruis mogelijk zijn.

Belangrijkste kenmerken van de Alpha 7C R

  • Full-frame back-side illuminated Exmor R CMOS-sensor met circa 61 effectieve megapixels en de nieuwste BIONZ XR processor voor beeldprestaties met een hoge resolutie en hoge definitie.
  • Ongeveer 29% lichter en 53% minder groot vergeleken met de Alpha 7R V
  • Standaard ISO-gevoeligheid loopt van 100 tot 32000 voor zowel foto als video (uitgebreide ISO 50 tot 102400 voor foto’s).
  • 7.0-stops optische 5-assige in-body beeldstabilisatie, waardoor zelfs lichte onscherpte op pixelniveau wordt gedetecteerd en gecorrigeerd.
  • Pixel Shift Multi Shooting die meerdere beelden opneemt en deze op een computer samenvoegt om een beeld met een nog hogere resolutie te creëren.
  • In combinatie met de gripuitbreiding GP-X2 die bij de Alpha 7C R wordt geleverd, ligt de camera nog beter in de hand en kun je comfortabel en stabiel fotograferen.
AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in