Na de aankondiging van de full-frame S5 II- en S5 IIX-camera's en de Lumix S 14–28 mm F4–5.6 macrolens, heeft Panasonic zijn roadmap voor lenzen bijgewerkt met twee nieuwe lenzen: een prime-lens en een zoomlens lens.

Nieuwe plannen

Op de routekaart zie je hoe de objectieven verdeeld zijn en hoe ze met elkaar gecombineerd worden. Op de nieuwe routekaart zien we twee nieuwe objectieven: beiden gebaseerd op de full-frame L-mount S-serie lenzen. De nieuwe objectieven zullen volgens deze roadmap een 100 mm macrolens en een 28-200mm zoomlens zijn, hoewel het exacte bereik tussen nu en de lancering kan veranderen.

Eerste S-serie primelens

Ervan uitgaande dat deze roadmap klopt, zou de 100mm primelens wel eens de eerste macro-prime-lens van Panasonic kunnen zijn… en bovendien de langste prime-lens uit de S-serie. Andere objectieven voor macrofotografie met de L-vatting zijn de Lumix S 14-28 mm F4-5.6 Macro, 24-105 mm F4 Macro OIS en 70-300 mm F4.5-5.6 Macro OIS.

Nieuwe Panasonic zoomlens

Als je kijkt naar de plaatsing van de 28-200 mm zoomlens in de tabel, gaan we er van uit dat de nieuwe 28-200mm zoomlens een variabel diafragma gaat krijgen. Alle lenzen met vast diafragma staan namelijk onder de prime-lenzen, de lenzen met variabel diafragma staan ​​onderin de tabel). Naar alle waarschijnlijkheid zal het diafragma F2.8–5.6 of F3.5–5.6 worden.

Advertentie

Zoals gezegd: het kan zijn dat deze lenzen worden gewijzigd of volledig worden geschrapt van deze roadmap, maar vooralsnog lijkt het erop dat we binnenkort een prime-lens en een zoomlens mogen verwachten voor de S-serie L-vatting objectieven van Panasonic.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in