Zuiderburen

In Zuiderburen viert de Nederlandse straatfotograaf zijn liefde voor Vlaanderen met beelden die hij in een periode van drie decennia maakte.

Willem Wernsen kennen we van zijn straatfotografietips en zijn drukbezochte optreden op Photo Inspiration Day. Na drie fotoboeken en twee educatieve boeken komt hij met een nieuw boek, Zuiderburen. En dat terwijl hij eigenlijk niet meer de intentie had om nog een boek uit te geven. Voor Zuiderburen bundelde hij een selectie van foto’s die hij maakte in België vanaf de jaren negentig tot op de dag van vandaag.

“Ik prijs mij gelukkig dat bijna alle boeken hun weg hebben gevonden naar de koffietafel of boekenkast”, vertelt de Nederlandse straatfotograaf over zijn eerdere publicaties. Eigenlijk wilde hij het bij die uitgaven laten. “Toch kriebelde er iets. Door de reisbeperkingen van de afgelopen twee jaar ging ik noodgedwongen meer door mijn archief struinen. Ik ervoer iets wat je toch wel een beetje heimwee kunt noemen: heimwee naar de plek waar het fotograferen steeds een waar genoegen is: Vlaanderen.”

Gulheid van Zuiderburen

Die heimwee ervaart hij ook naar de Vlaamse gulheid en de openheid naar hem als persoon en fotograaf. De Nederlander is dankbaar voor het vertrouwen dat hij als noorderbuur krijgt om in Vlaanderen te fotograferen. Al deze elementen vind je dan ook terug in de beelden die hij voor Zuiderburen selecteerde.

Advertentie

Het voorwoord van Zuiderburen is geschreven door een andere bekende van Shoot. Met Piet Van den Eynde maakte hij immers ook een boek met inspiratie en tips voor straatfotografie. Zijn partner Lieve De Bleeckere hielp bij de beeldredactie, Annie Van Keymeulen droeg zorg voor overige teksten in het boek en Armando Jongejan verzorgde de lay-out.

Zuiderburen van Willem Wernsen telt 120 pagina’s met honderd zwart-witfoto’s in de typische Wernsen-stijl. Tot 31 maart kan je een gesigneerd luxe-exemplaar met hardcover bestellen op zijn website voor 45 euro (exclusief verzendkosten). Als sympathieke bonus stuurt hij bovendien een zelf te kiezen foto uit het boek op barietprint in A4-formaat mee.

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in