Photo Inspiration Day

Met trots kunnen we vandaag melden dat vier topfotografen op Photo Inspiration Day 2019 een lezing zullen geven. Lieve Blancquaert, Carl De Keyzer, Willem Wernsen en Max Pinckers hebben bevestigd dat ze komen spreken over hun werk en projecten. Op 15 september organiseert Shoot samen met Belgiumdigital deze dag vol inspiratie en liefde voor fotografie. Houd […]

Met trots kunnen we vandaag melden dat vier topfotografen op Photo Inspiration Day 2019 een lezing zullen geven. Lieve Blancquaert, Carl De Keyzer, Willem Wernsen en Max Pinckers hebben bevestigd dat ze komen spreken over hun werk en projecten.
Op 15 september organiseert Shoot samen met Belgiumdigital deze dag vol inspiratie en liefde voor fotografie. Houd de website van het evenement in de gaten voor meer lezingen en workshops die we de komende weken bekend zullen maken.
Als je vóór 17 juli een kaartje bestelt, krijg je via deze link een super early bird korting van maar liefst €4,00 op een regulier ticket.
 

Eerste lezingen op Photo Inspiration Day 2019

 
Lieve Blancquaert – Circle of Life
Met Birth Day, Wedding Day en Last Days toonde Lieve Blancquaert dat de grote momenten in het leven – geboorte, liefde en dood – universeel zijn en toch altijd uniek. Voor deze aangrijpende reportages reisde ze de wereld rond en was ze op verschillende oorden getuige van hoe kinderen worden verwelkomd, hoe mensen liefhebben en hoe we afscheid nemen. In de lezing Circle of Life vertelt Lieve hoe ze die ontmoetingen bij belangrijke momenten in een mensenleven persoonlijk heeft ervaren.
Carl De Keyzer – 25 jaar Magnum in 50 beelden
Carl De Keyzer brengt ons een ‘best of’ overzicht van zijn evolutie als freelance fotograaf doorheen zijn 40-jarige carrière, waarvan 25 jaar als full member bij Magnum. In die periode realiseerde hij 18 grootschalige boekprojecten, vaak rond een permanente dreiging van verval en de impact van macht op het dagelijks leven. Carl selecteerde 10 covers van boeken en deelt de verhalen achter telkens 5 sterke beelden uit het respectievelijke project.
Willem Wernsen – De straat is overal
Voor Willem Wernsen is de straat en het sociaal weefsel in de huizen rond die straat al veertig jaar zijn werkterrein en de mens zijn fotografisch studieobject. Hij vangt de condition humaine in vierkant zwart-wit zoals weinig anderen. Dat resulteerde al in vijf fotoboeken. Aan de hand van een selectie foto’s uit zijn archief en recent werk illustreert Willem zijn werkwijze en geeft hij tips die je kan toepassen in je eigen fotografie.
Max Pinckers – Red Ink
Max Pinckers maakte Red Ink onder strenge supervisie van het Noord-Koreaanse regime. Hij wist dat zijn foto’s nooit een licht zouden kunnen werpen op wat er zich afspeelt achter de façades van het regime. In plaats daarvan besloot hij een spelletje met de waarnemende krachten van de waarnemer te spelen. Op Photo Inspiration Day vertelt hij hoe de serie tot stand kwam op een moment dat de spanningen in het land hoog opliepen.
 

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (6x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.