Boek straatfotografie
Advertentie

Leer betere foto's te maken op de Photo Inspiration Day

15 september, Antwerpen

De Photo Inspiration Day is een dag vol fotografie, waarbij de nadruk ligt op het opdoen van praktijkkennis. Bestel nu je tickets en profiteer tot en met 20 augustus van 2 euro early bird korting.


 

Straatfotograaf Willem Wernsen en vaste Shootmedewerker Piet Van den Eynde hebben de afgelopen maanden de handen in elkaar geslagen en gewerkt aan een boek over straatfotografie. Het resultaat is 101 tips voor straatfotografie, een uitgave met meer dan 230 bladzijden tips, technieken en advies voor beginnende en meer gevorderde straatfotografen. In dit langverwachte boek delen de twee professionals meer dan 40 jaar ervaring via praktische, onmiddellijk toepasbare tips die je straatfotografie een flinke boost zullen geven.
Aan de ene kant – letterlijk – bundelt het boek meer dan honderd van Willems meest iconische foto’s. Aan de andere kant vinden beginnende en meer gevorderde straatfotografen praktische tips en inzichten die Willem in de voorbije veertig jaar vergaarde. Alle belangrijke vragen komen daarbij aan bod: Hoe benader je mensen? Welk materiaal gebruik je? Zijn prime-lenzen echt zoveel beter?
Benieuwd naar hoe het eruit ziet? Bekijk het filmpje hieronder om alvast een goede indruk te krijgen.
 

Het boek is beschikbaar in drie versies, waaronder een speciale Deluxe Edition. Hierbij krijg je een door Wernsen gesigneerd gedrukt exemplaar, een digitale versie, drie tutorials én Piets set van 10 Creative Black & White Street Profiles voor Lightroom Classic, CC en Photoshop. Je kunt het boek (voor)bestellen op Piets website. Wees er snel bij, want de eerste 150 bestellingen worden door Willem Wernsen persoonlijk gesigneerd!
 

Willem Wernsen

In een tijdperk waar iedereen die al eens met een camera op straat heeft lopen zwaaien, zichzelf tot straatfotograaf uitroept, is de Nederlander Willem Wernsen een welkome uitzondering. Voor Willem is de straat en het sociaal weefsel in de huizen rond die straat al veertig jaar zijn werkterrein en de mens zijn fotografisch studie-object. Willem is al een paar decennia straatfotograaf, lang voor die term gemeengoed werd. Dat resulteerde al in drie fantastische fotoboeken: de uitverkochte Beautiful People en Timeless, en het recente Behind the Great Wall. Daarnaast schreef Willem een didactisch, Engelstalig e-book On Street Photography. Vaste Shootlezers kennen Willem van zijn bijdrage in Shoot 65 over, natuurlijk, straatfotografie.