ipad-app

We hoeven ons niet meteen aan een iPad-app voor Instagram te verwachten. Volgens topman Adam Mosseri zijn er te weinig gebruiker voor.

Wie zich afvroeg waarom er nog altijd geen iPad-app is van Instagram, hoeft het wellicht niet zo ver te zoeken. Er blijkt simpelweg niet genoeg vraag naar. Dat beweert althans Instagram-baas Adam Mosseri. “De groep van iPad-gebruikers is nog altijd niet groot genoeg om er prioriteit aan te geven. Misschien komen we er ooit wel toe, maar nu zijn we vooral bezig met andere dingen”, liet hij weten via Twitter.

Yup, we get this one a lot. It’s still just not a big enough group of people to be a priority. Hoping to get to it at some point, but right now we’re very heads down on other things.— Adam Mosseri (@mosseri) February 27, 2022

De Instagrambaas meent dat de meeste mensen Android gebruiken voor Instagram op tablets. Ze zouden bovendien vaker privéberichten versturen dan gebruikmaken van hun nieuwsfeed of Stories. De focust ligt bij Instagram op die laatstgenoemden, om te kunnen blijven wedijveren met TikTok en YouTube. 

iPad-app toch ter sprake

Nochtans valt er wat voor te zeggen dat iPad-eigenaars al jaren vragende partij zijn voor een Instagram-app. Wie toch Instagram wil gebruiken op zijn iPad, kan wel een iOS-versie installeren, maar die is eigenlijk bedoeld voor iPhone en dus niet geoptimaliseerd voor het grotere display van een iPad.  

AdvertentieWil je beter leren fotograferen?

Neem dan een abonnement op Shoot Magazine (8x per jaar).

Shoot is hét fotografiemagazine voor en door enthousiaste fotografen. In Shoot vind je de beste tips en trucs, workshops en cursussen voor geslaagde foto’s, de knapste fotoplekjes in België, de helderste uitleg over fotografietechnieken, tests van nieuwe camera’s, lenzen en meer, plus foto’s van de beste Belgische fotografen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in